Gemeente Hardenberg

Adviescommissie MFC Dedemsvaart komt na de zomer met advies


28 juli 2011

De adviescommissie die de ontwikkeling van het multifunctioneel centrum Dedemsvaart volgt, verwacht na de zomer met een advies te komen. Initiatieven en ideeën van Dedemsvaartse inwoners en ondernemers zijn welkom en worden in het advies meegenomen.

De gemeente Hardenberg wil op de huidige plek van Gebouw 't Centrum in Dedemsvaart een multifunctioneel centrum (MFC) ontwikkelen waar alle lagen van de bevolking elkaar kunnen ontmoeten. Een adviescommissie met daarin vertegenwoordigers van inwoners, ondernemers en instellingen volgt de ontwikkeling van het MFC. De leden van de adviescommissie denken ieder vanuit hun eigen achtergrond mee, maar willen hier ook inwoners en ondernemers van Dedemsvaart bij betrekken.

De inbreng van de Dedemsvaartse samenleving wordt dan ook op prijs gesteld. Inwoners en ondernemers met ideeën of initiatieven kunnen leden van de adviescommissie benaderen. Hun ideeën of initiatieven worden vervolgens door de adviescommissie beoordeeld en zo mogelijk in het uiteindelijke advies richting de gemeente Hardenberg betrokken.

Advies
Het advies van de commissie richt zich op een aantal punten. Zo kijkt de adviescommissie mee met het formuleren van het doel, de visie en missie van het MFC, maar kijkt de commissie ook naar praktische zaken zoals de locatie, het gebouw en de indeling. Daarnaast richt het advies zich op horeca/catering, de structuur van het MFC, financiën en exploitatie, mogelijke lokale samenwerkingsverbanden, de participanten en gebruikers.

Tenslotte adviseert de commissie ten aanzien van de projectinrichting, de fasering en het tijdpad van het project. Uiteindelijk vat de adviescommissie dit alles samen waarbij kansen en bedreigingen worden geformuleerd. De adviescommissie MFC Dedemsvaart streeft ernaar het advies in de tweede helft van september te kunnen presenteren.

Leden commissie
De adviescommissie bestaat uit Gina Wielink (financieel directeur Oegema Transport), Meine Fernhout, Gerrit Schipper (voorzitter Plaatselijk Belang Dedemsvaart), Richard Lenters (Fides MKB Accountants) Erik Vogt (directeur Ten Cate Grass).

Ontmoetingsplek
De gemeente Hardenberg wil het huidige Gebouw 't Centrum in Dedemsvaart renoveren en uitbreiden zodat op deze locatie een breed geoutilleerd multifunctioneel centrum (MFC) verrijst. Het MFC als aantrekkelijke ontmoetingsplek voor jong en oud vormt een goede basis om de leefbaarheid en betrokkenheid binnen het dorp te vergroten. De ontwikkeling van het MFC biedt ook de mogelijkheid om diverse aansprekende voorzieningen voor zoveel mogelijk lagen van de Dedemsvaartse bevolking op één plek aan te kunnen bieden.

In het hart van het nieuwe MFC wordt een open cultureel centrum ontwikkeld voor en door de inwoners van Dedemsvaart. Hier kunnen inwoners, verenigingen, middenstand en overige organisaties elkaar ontmoeten.