Inspectie voor de Gezondheidszorg

opgeheven

Verscherpt toezicht Sinai Centrum locatie VG Wonen Maccabedialaan opgeheven

Nieuwsbericht | 29-07-2011

De IGZ heeft het verscherpt toezicht op Sinai Centrum locatie VG Wonen Maccabedialaan te Amstelveen opgeheven. De geconstateerde verbeteringen en de bewezen daadkracht van medewerkers en management zijn hiervoor aanleiding.

Verbeteringen
Afgelopen jaar hield de IGZ vijf voortgangsgesprekken met Sinai Centrum locatie VG Wonen Maccabedialaan (sinds 1 januari 2011 een onderdeel van Ons Tweede Thuis). Tijdens een inspectiebezoek van 22 juni jl. toetsten inspecteurs de vooruitgang. Tijdens dit bezoek constateerde de inspectie verbeteringen. Zo zijn er onder andere voor alle cliënten persoonlijke ontwikkelplannen gemaakt, is de dagbesteding gestructureerd en is de professionele aanpak verbeterd door het aanstellen van een fysiotherapeut, ergotherapeut en een logopedist. Ook is het personeelsbestand kwantitatief voldoende op orde en er wordt veel gedaan aan scholing en praktijktraining. Hierdoor wordt 24-uurs zorg op maat geleverd. De inspectie blijft de vorderingen van de zorgorganisatie volgen.

Verscherpt toezicht
De IGZ stelde 14 januari 2010 Sinai Centrum locatie VG Wonen Maccabedialaan onder verscherpt toezicht vanwege structurele tekortkomingen. De veiligheid, het werken met ondersteuningsplannen en de deskundigheid en continuïteit van personeel stonden onder druk.

Meer informatie


* 2011-07-26 rapport opheffen VT Sinaï Centrum locatie VG wonen Maccabiadelaan29-07-2011 | PDF-document, 339 kB