Ingezonden persbericht


Raad van bestuur Indesit Company keurt financiële resultaten eerste helft 2011 goed en bespreekt resultaten tweede kwartaal 2011

Indesit rapporteert omzet- en winstgroei

Omzet in eerste helft van 2011 stijgt met 4,6 procent (bij constante valuta) naar
1,3 miljard euro

EBIT stabiel op 63,5 miljoen euro (64 miljoen euro in eerste helft 2010)

Nettowinst: 32 miljoen euro (stijging van 16,6 procent)

Milaan, 29 juli 2011 - De raad van bestuur van Indesit Company heeft de financiële resultaten over de eerste helft van 2011, eindigend op 30 juni 2011, goedgekeurd en de resultaten over het tweede kwartaal van 2011 besproken.

De groepsomzet kwam uit op ruim 1,3 miljard dollar. Dat is 4,6 procent hoger dan in dezelfde periode in 2010 (bij constante valuta). Het bedrijf profiteerde vooral van hogere verkoopvolumes en een verbeterde productmix.

De operationele marge (EBIT) kwam uit op 63,5 miljoen euro (tegen 64 miljoen in dezelfde periode vorig jaar). De groep boekte een nettowinst van 32 miljoen euro, een stijging van 16,6 procent ten opzichte van de 27,5 miljoen euro in de eerste helft van 2010.

Indesit verwacht een blijvende negatieve markt in West-Europa en lichte groei in Oost-Europa. De groep verwacht over geheel 2011 een groei van circa twee procent te realiseren en een operationele marge van vijf procent.

"De groei in verkopen en winst in het eerste halfjaar laat zien dat we in staat waren te reageren op een moeilijke markt", zegt Marco Milani, CEO van Indesit Company. "Om de negatieve gevolgen van hoge inkoopprijzen en een sterke euro te beperken, richten we ons op het lanceren van de nieuwe Hotpoint-producten, zoals gepresenteerd in mei 2011, en op voorgenomen prijsverhogingen in de herfst van dit jaar."

Het volledige Engelstalige persbericht leest u hier. ###
Indesit Company is een toonaangevende Europese producent en distributeur van huishoudelijke apparatuur (wasmachines, drogers, vaatwassers, koelkasten, kooktoestellen, afzuigkappen, ovens en fornuizen). Indesit is onbetwist marktleider in landen als Italië, het Verenigd Koninkrijk en Rusland. De groep boekte in 2010 een omzet van 2,9 miljard euro. Indesit Company beschikt over zestien productievestigingen (in Italië, Polen, het Verenigd Koninkrijk en Turkije). De belangrijkste merken zijn Indesit, Hotpoint en Scholtès.

###