Nederlandse Spoorwegen

Amsterdam, 29 juli 2011

Amsterdam Gay Pride: NS zet extra treinen én boot in
· · Extra lange treinen na afloop van de Botenparade en `roze' aanbieding bij Kiosk NS vaart mee met de Botenparade

Dit jaar vindt Amsterdam Gay Pride plaats van 30 juli tot 7 augustus. De Botenparade op zaterdag 6 augustus is het best bezochte evenement van de Gay Pride en start op loopafstand van station Amsterdam Centraal. Op het versierde station heet NS alle deelnemers en bezoekers welkom. Kiosk heeft een speciale `roze' aanbieding. Na afloop van het evenement worden extra lange treinen ingezet en is extra servicepersoneel aanwezig om bezoekers weer snel naar huis te brengen. NS vaart zelf voor het tweede jaar ook mee met de Botenparade. De boot is voortgekomen uit een initiatief van medewerkers, een boot voor en door NS-ers. De bemanning van boot nummer 62 in de optocht bestaat uit zo'n tachtig NS-ers. Zij laten zien dat de diversiteit van onze samenleving ook tot uitdrukking komt bij de grootste treinvervoerder van Nederland. Hoe de NS-boot er uitziet blijft tot 6 augustus nog een verrassing; het zal in ieder geval een swingende feestboot zijn met o.a. conducteurs, machinisten medewerkers Service & Veiligheid, monteurs, dienstindelers, knooppuntcontrollers, teammanagers, P&O'ers, communicatieadviseurs, regiodirecteuren, IT'ers, financials en technici, maar ook iemand uit de centrale ondernemingsraad en directieleden. Diversiteit bij NS NS streeft een cultuur na waarin iedere medewerker met zijn unieke combinatie van kenmerken wordt gewaardeerd om de bijdrage die hij of zij levert. Daarbij mag geslacht, leeftijd, afkomst of seksuele voorkeur geen rol spelen, iedereen is welkom bij NS. Daarom is NS ook dit jaar weer deelnemer aan de Botenparade van de Amsterdam Gay Pride en de afgelopen maand aan Roze Zaterdag en Roze Maandag. Trainbow In het najaar van 2009 is het netwerk Trainbow opgericht. Trainbow komt op voor Gays, Lesbians, Bisexuals en Transgenders werkzaam binnen de spoorbranche. Bettina Haarbosch, voorzitter van Trainbow: "Nederland wordt geprezen om zijn tolerantie en de homo-emancipatie is formeel geslaagd, toch blijkt uit onderzoek dat de sociale acceptatie van deze minderheid onvoldoende is. Dat homo's liever in de kast blijven op het werk omdat zij zich niet vrij genoeg voelen." Trainbow en haar 135 leden willen via o.a. de `roze' evenementen samen met haar werkgever laten zien dat de kastdeuren wijd open staan bij NS. Reisinformatie Voor actuele reisinformatie kunnen reizigers terecht op www.ns.nl of eenmaal onderweg op m.ns.nl.

Noot aan de redactie

Meer informatie: NS Persvoorlichting, Carola Belderbos 06 - 4726 8397. NS NS is in Nederland de grootste reizigersvervoerder op het spoor. De treinen van NS houden Nederland mobiel. Per dag bereiken ruim 1,1 miljoen NS-klanten hun bestemming zonder files of parkeerproblemen. De elektrische treinen van NS

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358



Datum 21 mei 2011 Pagina 2/2

zijn een zeer energie- en klimaatvriendelijk vervoermiddel met een lage CO2-uitstoot. Op de 385 stations biedt NS een scala aan voorzieningen om de reizigers van dienst te zijn. NS Reizigers verzorgt het vervoeren van de reizigers en de informatie en service op de stations en in de treinen. NS Poort ontwikkelt, beheert en exploiteert de stations(gebieden) in Nederland, zodanig dat dit aangename en levendige plekken zijn om te verblijven, werken, wonen, winkelen en recreëren. NedTrain zorgt voor de treinen van NS: van schoonmaak tot technisch onderhoud en schadeherstel. Strukton is actief in aanleg en onderhoud van railinfrastructuur en in bouwactiviteiten in Europa. NS Hispeed verbindt Nederland met het hart van belangrijke Europese steden. De hogesnelheidstreinen FYRA, Thalys en ICE en de internationale Intercity's zijn een slim en duurzaam alternatief voor vliegtuig en auto op afstanden tot 600 kilometer. Abellio benut de kansen van de Europese vrije spoormarkt, bijvoorbeeld door samen met de Britse onderneming Serco spoorwegconcessies in het Verenigd Koninkrijk te exploiteren. NS deelt het spoorwegnet - het drukst bereden van Europa - met ruim 30 andere partijen. ProRail deelt de capaciteit op de rails toe en zorgt verder voor de Railverkeersleiding en het beheer en onderhoud van het spoorwegnet.






---- --