Persbericht

Digitale versie van Lonely Planet verkrijgbaar bij bol.com Meer ruimte in backpack dankzij e-book-versie van gewaardeerde reisgidsen

Utrecht, 29 juli 2011 - Net als je dacht je backpack zo efficiënt mogelijk te hebben gevuld - door t-shirts op te rollen en je zonnebrand in je sneakers te steken - kom je tot de ontdekking dat die superdikke reisgids er eigenlijk ook nog in zou moeten. Gevolg: het inpakken kan weer van voor af aan beginnen. Een herkenbaar probleem voor menigeen die wel eens met zijn rugzak heeft gereisd. Bol.com biedt nu de oplossing door de reisgidsen van Lonely Planet als e-book aan te bieden. Hierdoor zijn deze ook op onder meer een tablet, e-reader, iPhone en iPad te lezen.

Bol.com biedt vanaf nu de reisgidsen van Lonely Planet aan als digitaal boek. De praktische en tegelijkertijd inspirerende reisgidsen nemen op deze manier veel minder ruimte in dan de dikkere gedrukte versies. Michel Schaeffer, marketing directeur bij bol.com: "Steeds vaker nemen reizigers ook een iPad of e-reader mee naar hun bestemming. Naast digitale boeken lezen, kunnen zij daarop via bol.com nu ook de reisgidsen van Lonely Planet downloaden. Erg handig, want het scheelt al snel een halve kilo aan bagage. Bovendien is het ook nog eens heel eenvoudig om plattegronden te vergroten. Als je een internetverbinding hebt, kun je via de URL's in de gids direct doorklikken naar hotels en organisatoren van tours." De e-books zijn te lezen op onder meer e-readers, tablets, iPads, iPhones, iPods en Blackberry-toestellen. Via de App Store en Android Market zijn de apps eenvoudig te downloaden om de reisgids op onder iPad, iPhone en Android mobiele telefoons te kunnen lezen.

Uiteenlopende bestemmingen
In totaal is er keuze uit zo'n 90 Lonely Planet-titels met uiteenlopende bestemmingen. Tijdelijk krijgen reisliefhebbers bij bol.com - bij aankoop van een Lonely Planet - korting op een gids van een stad naar keuze. Voor wie toch liever reist met een papieren boek dat later mooi in de boekenkast staat: ook deze blijft de winkel gewoon aanbieden.

Digitaal lezen
Op bol.com worden al meer dan 8.000 Nederlandstalige en ruim 150.000 Engelstalige e-books aangeboden. Veel nieuwe Nederlandstalige titels die in boekvorm uitkomen, verschijnen ook direct als e-book. Om digitaal lezen nog meer te stimuleren, biedt de winkel een deel van de collectie gratis aan. Naast e-books biedt bol.com ook verschillende readers aan.