Ingezonden persbericht


Dames TSHV Camelot winnen eigen beachhandbaltoernooi in Tilburg

De Dames van de tilburgse studentenhandbalvereniging Camelot hebben afgelopen weekend in Tilburg het door hun eigen vereniging georganiseerde toernooi gewonnen. Met winst op dit toernooi, aangesloten bij de europese beachtour komen de dames in de top 6 van europa en zijn ze bijna zeker van de europese masterfinales die volgend jaar gespeeld worden. In de finale wisten de dames te winnen van de regerend Duits kampioenen Bumblebee Nord-West.

TSHV Camelot organiseerde afgelopen weekend haar tweede internationale beachhandbal toernooi op de sportvelden van het Tilburg University Sports Center aan de Academielaan in Tilburg. Ongeveer 200 deelnemers uit 12 verschillende landen probeerden zich tijdens dit toernooi te kwalificeren voor de europese masterfinales beachhandbal. Bij de mannen won het Russische team SKKM Ekaterinodar, het nationale team van Noorwegen genaamd het NOR Beach team werd tweede. De Mannen van TSHV Camelot moesten genoegen nemen met een vijfde plaats.

Ondanks het weer is het toernooi zeer geslaagd en wordt het gezien als een van de grootste toernooien in de europese beach tour.

Met het organiseren van een groot europees beachtoernooi probeert TSHV Camelot het beachhandbal in Nederland te promoten. Het doel van de vereniging is dan ook om binnen een paar jaar de europese masterfinales zelf naar Nederland te halen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij: Anke Nooijens, voorzitter organisatie camelottoernooi en teammanager dames en heren TSHV Camelot (06-17968995 of beach@camelothandbal.nl)


---- --