Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Subsidie voor renovatie Roxybioscoop Geleen

Sittard-Geleen, 29 juli 2011- Voor de renovatie van de voormalige Roxybioscoop in Geleen heeft de gemeente Sittard-Geleen een subsidie van 34.121 euro verleend aan Cremers Vastgoed Sittard BV.

De subsidie is bedoeld voor het in stand houden en renoveren van monumentale elementen aan het pand zoals de oorspronkelijke ramen en deuren, glas-in-loodvensters en de verticale betonnen ornamenten aan de voorgevel. Daarnaast heeft de eigenaar van de Roxybioscoop aangegeven op de begane grond een pui in oorspronkelijke staat te willen terugbrengen. Ook daarover heeft de gemeente een positief besluit genomen, een deel van de subsidie is daarvoor bestemd.

Voordat de subsidie is toegekend, is door gemeente en Cremers Vastgoed een instandhoudingsplan opgesteld. Dat plan wordt uitgevoerd. De volgende stap is het opstellen van een plan van aanpak. Daarna kunnen de werkzaamheden beginnen. Een exacte datum is nog niet bekend. Ook is nog onbekend welke nieuwe bestemming het pand krijgt.

De voormalige Roxybioscoop dateert uit 1932 en is ontworpen door de Geleense architect P.A. Schols. Het pand werd in 1960 en 1979 eerder gerenoveerd.


---