Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- Driebergen/Terschuur, 29 juli 2011

Dit is een gezamenlijk persbericht van de Europese Evangelische Alliantie (EEA), de Evangelische Alliantie (EA) en de Evangelische Zendingsalliantie (EZA)

EEA, EA en EZA: John Stott's dubbele luisteren niet vergeten

De Europese Evangelische Alliantie (EEA), de Evangelische Alliantie (EA) en de Evangelische Zendingsalliantie (EZA) gedenken dr. John Stott met groot respect en met dankbaarheid. Afgelopen woensdag is John Stott gestorven op de leeftijd van 90 jaar.

"We hebben een groot prediker en uitlegger van de Bijbel verloren. Maar we zullen zijn Bijbelcommentaren blijven lezen. Zijn invloed op het missionair bewustzijn van de kerk en de betekenis van zijn aanmoediging om Jezus te volgen midden in de wereld kunnen niet overschat worden. We zullen 'de kunst van het dubbele luisteren' niet vergeten, die hij ons heeft geleerd: luisteren naar het Woord en luisteren naar de wereld. Stott hield van de vogels van de hemel en hij hield van de Vader in de hemel. Daarom citeerde hij graag het woord van Luther: 'Laten de vogels uw theologen zijn!'," aldus ds. Niek Tramper, algemeen secretaris EEA.

Niek Tramper: "Persoonlijk heb ik veel opgestoken van hem tijdens IFES-conferenties die ik in de jaren tachtig meemaakte. Hij was een vriend van IFES en ook van de EA."

John Stott is nu bevorderd tot heerlijkheid. Wij zullen de belangrijke taak waaraan hij zich zo onvoorwaardelijk heeft gegeven, onverminderd voortzetten. .

Noot voor de redactie

Meer informatie (