Ingezonden persbericht


Gehandicapte jongeren doen vrijwilligerswerk in Roemenië

De eerste groep gehandicapte vrijwilligers is vertrokken naar Roemenië om daar vrijwilligerswerk te doen bij de stichting Chance for Life.

Deze EVS groep bestaat uit 10 jongeren die geselecteerd en voorbereid zijn door Stichting Commundo om vrijwilligerswerk te gaan doen in Roemenië. EVS staat voor European Voluntary Service (EVS) en deze subsidie geeft jonge Europeanen de unieke kans om hun persoonlijke inzet te tonen door middel van onbetaald en full time vrijwilligerswerk in het buitenland. De groep is een bijzondere mix en bestaat uit 5 jongeren met een lichamelijke beperking en 5 personen zonder een handicap. Door middel van sociaal theater stellen zij gevoelige onderwerpen en maatschappelijke problemen in Roemenië aan de kaak.

De jongeren zijn op 16 juli in Roemenië aangekomen en in de eerste week van de werkvakantie werden de belangrijkste onderwerpen bepaald en hebben zij de theaterstukken voorbereid. De groep koos voor de onderwerpen huiselijk geweld, discriminatie van zigeuners en sociale uitsluiting van gehandicapten. Een sociaal theaterstuk wordt in 10 minuten opgevoerd, daarna volgt een discussie met het publiek en is het de bedoeling dat iemand in het publiek een rol in het theaterstuk overneemt.

De jongeren treden twee keer op in de bibliotheek, één keer in het bejaardentehuis, één keer in de daklozenopvang en één keer in het asielzoekerscentrum. De reacties zijn erg goed en ook de stichting Chance for Life in Roemenië is ontzettend blij met deze groep! Op facebook liet zij het volgende bericht achter: "The succes of this project is dued to this wonderful people that made it real!"


Noot voor redacties