Politie Zeeland


---

1200-2011 Bellen, alcohol en rijden zonder rijbewijs, Vlissingen
Op de Koningsweg in Vlissingen is vrijdag rond 03.30 uur de auto, waar een 26-jarige automobilist uit Oost-Souburg in reed, in beslag genomen.
Dit gebeurde omdat het de vierde keer was dat agenten hem in een auto zagen rijden zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man liep tegen de lamp omdat hij zat te telefoneren. Toen hij werd staande gehouden roken de agenten een alcohollucht. Een blaastest wees uit de man teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en de auto, die hij zonder medeweten van een famililied had meegenomen, werd in beslag genomen.

1201-2011 Mishandeling, Cadzand
Donderdag rond 04.30 uur werden op de Boulevard de Wielingen in Cadzand een 19-jarige jongen uit Vught en een even oude jongen uit Vlijmen mishandeld.
Eerder die avond was één van de jongens zonder reden door een hem onbekende jongen met een stuk van een parasol geslagen. Rond 04.30 uur liepen de twee jongens over de Boulevard de Wielingen toen twee auto's stopten. Hieruit kwamen zo'n 8 personen werden de twee jongens in in elkaar geslagen. Beiden zijn voor verder onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis in Knokke gebracht. Vermoedelijk heeft één van de jongens een gebroken neus opgelopen, verder letsel is onbekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

1202-2011 Aanhouding voor brandstichting in Hulst
In verband met de autobranden van de afgelopen periode juni / juli 2011 is dinsdagochtend in een woning in de Mostaertstraat in Hulst een 23-jarige inwoner van die plaats aangehouden.
De laatste autobranden vonden plaats op 9 juli; toen werden op de Tivoliweg twee personenauto's in brand gestoken. Daarvoor werden de nacht van zondag 26 op maandag 27 juni een personenauto op het Kruideniersplein en een camper in de Wilhelminalaan, beide in Hulst en een personenauto in de Hoofdstraat in Sint Jansteen in brand gestoken. De 23-jarige verdachte wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.