NOC*NSF

Arnhem, 29 juli 2011

Enthousiast Trabzon draagt vlag over aan Utrecht

TRABZON - Met een spectaculaire sluiting nam het Turkse Trabzon afscheid van een mooie sportweek. Vijf dagen lang zetten Europese topsporters van 14 tot 18 jaar oud hun beste beentje voor op het Europees Jeugd Olympisch Festival 2011. Het leverde Nederland twee gouden, een zilveren en zes bronzen medailles op.

Marjan Olyslager, chef de mission van het Nederlands team, antwoordde op de vraag naar een rapportcijfer: "Een acht voor het team: we hebben verschillende medailles zien langskomen deze week, maar ook verschillende teleurstellingen. En die worden allemaal goed opgepakt door collega-sporters en hun coaches."

NOC*NSF directeur Gerard Dielessen was bij de afsluitende ceremonie aanwezig. Hij zag gouden medaillewinnares Nadine Visser (100m horden in 13.28 seconden) het team aanvoeren met de Nederlandse vlag. "Over twee jaar wordt dit prachtige sportevenement, met meer dan 4000 atleten en begeleiders uit 49 landen, in Utrecht georganiseerd. Nu al een prachtige gedachte om heel erg naar uit te kijken," aldus Dielessen. "Maar het gaat toch vooral om de noodzakelijke internationale wedstrijdervaring die de jonge atleten opdoen. Noodzakelijk om straks de werkelijke sprong naar de internationale wedstrijdtop te kunnen maken. En ook een daadwerkelijke bijdrage te leveren aan de Top 10-ambitie van Nederland."

Als organisator van de volgende editie is Utrecht met een delegatie aanwezig in Trabzon. Onder leiding van burgemeester Aleid Wolfsen en sportwethouder Rinda den Besten kijken zij de kunst alvast een beetje af. Als burgemeester van de volgende EJOF-stad werd aan Aleid Wolfsen tijdens de sluitingsceremonie de Olympische vlag overgedragen.
"Van harte feliciteer ik Trabzon, de sporters, het publiek, alle organisatoren en de geweldige vrijwilligers met hun indrukwekkende prestatie," zo reageerde Wolfsen hierop. "Het is een zeer levendig Olympisch evenement geworden! Met het in ontvangst nemen van de Olympische vlag heeft Utrecht als 'oude' stad met een jong hart de handschoen opgenomen om over twee jaar de prestatie van Trabzon te evenaren. Trabzon bedankt en 'See you in Utrecht in 2013 en High Five'!" Hierop gaven de sporters uit Nederland elkaar een high five, een gebaar dat over twee jaar in Utrecht veelvuldig terug zal komen.

NOC*NSF deed uitgebreid verslag van het evenement en de prestaties van de Nederlandse sporters. Via www.nocnsf.nl/ejof2011 kunt u alles teruglezen. De teksten en de videobeelden kunt u gebruiken voor uw eigen medium, met bronvermelding 'NOC*NSF'. Voor ons overzicht ontvangen we daarvan graag te zijner tijd een melding (pdf of link).
-----------------------



NOC*NSF