Politie Rotterdam-Rijnmond

Overvallers snel in de kraag gevat

Datum incident: 29-07-2011 Locatie: Reijerdijk - District/dienst: Feijenoord-Ridderster Korps / overig Zuid

Datum publicatie: 29-07-2011 22:09

ROTTERDAM - Politieagenten hielden vrijdagavond drie mannen aan die verdacht worden van het plegen van een overval.

Rond half zeven kwamen er twee mannen binnen bij een supermarkt aan de Reyerdijk. Zij bedreigden een cassiere met een wapen en gingen er vervolgens met een kassalade vandoor.

De politie werd gewaarschuwd en agenten stelden samen met een politiehond een onderzoek in, in de omgeving. Getuigen gaven aan dat er drie personen betrokken zouden zijn bij de overval. Ook gaven ze signamenten door en vertelden ze in welke richting de mannen vertrokken waren.

In de bosjes langs de Schalkeroord vond de hond een van de verdachten. Hij is direct aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Op ongeveer dezelfde plaats werden een vuurwapen gelijkend voorwerp en de kassalade aangetroffen.

Vervolgens leidde het spoor naar Emelissedijk. Bij een pand rook de hond opnieuw een spoor. Juist op dat moment probeerden twee mannen dit pand te ontvluchten. Ook zij zijn direct in de kraag gevat.

Het drietal, Rotterdammers 21-26 jaar zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten in afwachting van het verder onderzoek.