Politie Rotterdam-Rijnmond

GEZELLIGE DRUKTE BIJ BATTLE OF DRUMS

Datum incident: 29-07-2011 Locatie: centrum - District/dienst: Korps / overig

Datum publicatie: 29-07-2011 23:06

ROTTERDAM - Politieagenten die vrijdagavond de Battle of Drums begeleidden, waren getuige van een (over het algemeen) rustig verlopen Evenement. Er was een grote publieke belangstelling waardoor er op sommige plaatsen wel wat extra aandacht nodig was, maar dat had geen negatieve invloed op de sfeer.

Rond 19.00 uur vertrokken vier brassbands vanaf vier verschillende locaties naar het Centrum van Rotterdam. Tijdens deze optochten deden zich geen incidenten voor.

Bij preventieve fouilleeracties voorafgaand en tijdens het evenement werd een aantal arrestaties verricht, waaronder 1 maal voor de Wet Wapens en Munitie. Er werd een boksbeugel bij de verdachte aangetroffen. Bij diverse personen werden soft drugs en in een enkel geval een zakmes aangetroffen. Daarvan werd afstand gedaan.

De fouilleeracties vonden plaats op onder andere de Meent/Coolsingel en in de Aert van Nesstraat.

Buiten het preventief fouilleren om werden er nog een aantal personen aangehouden. Zo kreeg de politie rond 20.00 uur een melding dat een man een vuurwapen had getoond en daarbij bedreigingen had geuit. De verdachte is aangehouden op de Meent voor bedreiging, maar hij bleek geen vuurwapen bij zich te hebben. Anderen konden zich niet legitimeren. Ook zij werden aangehouden.

Rond half negen vond er een vechtpartijtje plaats op de van Oldebarneveldtplaats. Overi-gens zonder ernstige gevolgen of gewonden. En een half uur later werd bij een ver-dachte op de Blaak een mes aangetroffen. Hij deed daar afstand van. Verder zijn twee personen aangehouden voor belediging van politiemensen.

Op de Hennekijnstraat werden twee mannen aangetroffen die nog gesignaleerd ston-den. Ook zij zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.