Monster Worldwide maakt resultaten tweede kwartaal 2011 bekend

Boekingen van $262 miljoen, toename van 26% ten opzichte van het voorgaande jaar

Omzet van $270 miljoen, toename van 25% ten opzichte van het voorgaande jaar

EPS van $0,09

Uitgestelde inkomsten verhoogd tot $383 miljoen, toename van 37% ten opzichte van het voorgaande jaar

Groeiverwachting van non-GAAP boekingen en inkomsten over het derde kwartaal tussen 20 en 25% ten opzichte van het voorgaande jaar; verwachte non-GAAP EPS tussen $0,10 en $0,14

Bedrijf herhaalt richtlijn 2011

Groeiverwachting van non-GAAP boekingen en inkomsten voor 2011 tussen 20 en 25% ten opzichte van het voorgaande jaar; verwachte non-GAAP EPS voor 2011 tussen $0,40 en $0,48

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- 20110729 --

Monster Worldwide, Inc. (NYSE:MWW) heeft vandaag haar financiële resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal en de zes maanden eindigend op 30 juni 2011.

Sal Iannuzzi, voorzitter, president en CEO van Monster Worldwide, merkte op: “We zijn tevreden over onze financiële prestaties en ons goede functioneren in het tweede kwartaal. Boekingen voor onze kernactiviteiten inzake carrières groeiden met 30% ten opzichte van het voorgaande jaar, ondanks ongunstige macro-omstandigheden. Deze sterke prestaties onderstrepen het belang van de breedte van ons productenportfolio, onze mondiale schaal en ons grote publiek van werkzoekenden. We hebben onze beloften om de winstgevendheid te verbeteren en tegelijkertijd onze focus op productinnovatie te behouden waargemaakt. In de eerste zes maanden van het jaar was de toename van de inkomsten uit operationele activiteiten goed voor circa 50% van de verhoging van de omzet.

“Innovatie speelt een fundamentele rol binnen onze groeistrategie, zoals is gebleken uit onze recente lancering van twee nieuwe producten – BeKnown™, onze professionele toepassing voor networking op Facebook, en SeeMore ™, het eerste op cloud gebaseerde semantische zoek- en analyseplatform voor het beheren van cv-databases van bedrijven. Deze producten, tesamen met ons portfolio van geavanceerde personeelswervingsproducten, plaatsen Monster in een uitstekende uitgangspositie voor verdere groei,” vervolgde Iannuzzi.

Resultaten tweede kwartaal

Boekingen, die de geldwaarde van ontvangen contractuele orders vertegenwoordigen, en door het Bedrijf worden beschouwd als een belangrijke indicatie voor toekomstige omzet, namen toe met 26% tot $262 miljoen in vergelijking met de $208 miljoen die werd gerapporteerd voor het tweede kwartaal van 2010. In vergelijking met het voorgaande jaar hadden schommelingen op de valutamarkt een positieve impact van $12 miljoen op de boekingen in het tweede kwartaal. Historische gegevens over boekingen in voorgaande kwartalen zijn beschikbaar in de aanvullende financiële gegevens van het Bedrijf.

De omzet van $270 miljoen betekent een toename van 25% ten opzichte van de $215 miljoen in het tweede kwartaal van 2010. In vergelijking met het voorgaande jaar hadden schommelingen op de valutamarkt een positieve impact van $11 miljoen op de omzet in het tweede kwartaal.

Totale omzet van Careers bedroeg $236 miljoen, een toename van 28% ten opzichte van de $184 miljoen van het tweede kwartaal van 2010. De omzet van Careers-North America bedroeg $123 miljoen, een toename van 26% in vergelijking met de $97 miljoen in het tweede kwartaal van 2010. De omzet van Careers-International groeide met 31% tot $113 miljoen in vergelijking met $87 miljoen in dezelfde periode van het voorgaande jaar.

De omzet van Internet Advertising & Fees (IAF) bedroeg $34 miljoen, een toename van 8% ten opzichte van de $31 miljoen in het tweede kwartaal van 2010. In verband met het gebrek aan winstgevendheid over de laatste kwartalen in de arbitrageactiviteiten op het gebied van leadgeneratie van het IAF-segment, en in het licht van de bekendmaking van nieuwe voorschriften die van toepassing zijn op de klanten van het Bedrijf in de commerciële onderwijsmarkt, heeft het Bedrijf besloten geen activiteiten meer te ontwikkelen binnen dit gedeelte van het IAF-segment. Dit besluit zal het Bedrijf in staat stellen zich te concentreren op adverteren en leadgeneratie via de eigen websites van het Bedrijf, de resterende bedrijfsonderdelen binnen het IAF-segment. De arbitrageactiviteiten op het gebied van leadgeneratie van het Bedrijf droegen circa $11 miljoen bij aan de omzet van het totale IAF-segment in het tweede kwartaal van 2011 en lagen in wezen op break-even niveau op operationele basis.

De operationele uitgaven van $253 miljoen zijn te vergelijken met de $260 miljoen van het eerste kwartaal van 2011 en zijn in wezen ongewijzigd gebleven op non-GAAP-basis. In het tweede kwartaal van 2010 bedroegen deze uitgaven $219 miljoen. Er is derhalve sprake van een toename van 15% ten opzichte van het voorgaande jaar, in hoofdzaak veroorzaakt door een negatieve impact van $9 miljoen als gevolg van schommelingen op de valutamarkt en de overname van HotJobs.

Netto-inkomsten voor het tweede kwartaal van 2011 bedroegen $11 miljoen, oftewel $0,09 per aandeel. Hiertegenover stond een nettoverlies van $3,0 miljoen, of $0,02 verlies per aandeel, in het tweede kwartaal van 2010, waarin opgenomen $3,8 miljoen aan kosten vóór belasting, oftewel $0,02 per aandeel netto na belasting. Deze kosten vóór belasting worden in hun geheel beschreven in de "Aantekeningen betreffende het gebruik van non-GAAP financiële waarden" en zijn in de begeleidende tabellen in overeenstemming gebracht met de GAAP-waarde.

Liquide en snel vrij te maken middelen op 30 juni 2011 bedroegen $199 miljoen, vergeleken met $163 miljoen op 31 december 2010. Het saldo van uitgestelde inkomsten van Monster Worldwide op 30 juni 2011 bedroeg $383 miljoen in vergelijking met $280 miljoen op 30 juni 2010.

Resultaten over zes maanden

Monster Worldwide rapporteerde een totale omzet van $531 miljoen voor de eerste zes maanden eindigend op 30 juni 2011, in vergelijking met $430 miljoen over dezelfde periode van vorig jaar, een toename van 23%. De omzet van Monster Careers steeg met 27% tot $464 miljoen, vergeleken met $366 miljoen over dezelfde periode van 2010. Internet Advertising & Fees liet een omzet optekenen van $67 miljoen, in vergelijking met $64 miljoen over dezelfde periode van vorig jaar. Het Bedrijf rapporteerde een winst van $11 miljoen, of $0,09 per aandeel, tegenover een verlies van $27 miljoen, of $0,23 per aandeel, in de voorafgaande periode.

Bedrijf herhaalt richtlijn

Het Bedrijf bood de volgende zakelijke vooruitzichten op basis van de momenteel beschikbare informatie en verwachtingen per 28 juli 2011, rekening houdend met de financiële gevolgen van het besluit om zich niet meer bezig te houden met arbitrageactiviteiten op het gebied van leadgeneratie.

De vooruitzichten voor boekingen en omzet in het derde kwartaal en het kalenderjaar 2011 zijn exclusief circa $15 miljoen en $29 miljoen aan arbitrageactiviteiten op het gebied van leadgeneratie. Bij de berekening van het groeipercentage is geen rekening gehouden met de impact van de arbitrageactiviteiten op het gebied van leadgeneratie, die in het derde kwartaal en de tweede helft van 2010 goed waren voor respectievelijk $14 miljoen en $26 miljoen. Verder zijn de vooruitzichten voor boekingen en omzet voor 2011 ongewijzigd ten opzichte van de richtlijn die op 28 april 2011 werd gegeven. Dit heeft geen gevolgen voor de vooruitzichten van het Bedrijf met betrekking tot de winst per aandeel.

Vooruitzichten derde kwartaal en jaar 2011

(in miljoenen, uitgezonderd bedragen per aandeel)

     

Derde

kwartaal

Jaar

2011

2011

Non-GAAP-boekingen $266 - $276 $1.162 - $1.212
20% - 25% 20% - 25%
 
Non-GAAP-omzet $260 - $270 $1.074 - $1.120
20% - 25% 20% - 25%
 
Winst per aandeel (non-GAAP) $0,10 - $0,14 $0,40 - $0,48

Speciale Opmerking: Met uitzondering van de historische informatie zijn de uitspraken in dit persbericht, met inbegrip van uitspraken, zonder beperking, over de strategische richting, verwachtingen en toekomstige resultaten van het bedrijf, uitspraken met betrekking tot de toekomst (forward-looking statements) in de zin van Sectie 27A van de Securities Act uit 1933 en Sectie 21E van de Securities Exchange Act uit 1934. Aan dergelijke uitspraken met betrekking tot de toekomst zijn bepaalde risico's en onzekerheden verbonden. Daarom kunnen de werkelijke resultaten in aanzienlijke mate afwijken van de resultaten die hier worden beschreven of aangeduid, en er kan geen garantie worden gegeven dat het bedrijf aan de verwachtingen zal voldoen met betrekking tot o.a. boekingen, omzet of inkomsten per aandeel voor het derde belastingkwartaal van 2011 of het volle belastingjaar 2011. Er bestaan factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de resultaten die worden beschreven of aangeduid in deze toekomstgerichte uitspraken. Deze factoren omvatten, maar zijn niet beperkt tot, economische en andere omstandigheden binnen de markten waar we actief zijn, risico's die zijn verbonden aan overnames of afstotingen, concurrentie en andere risico's die worden besproken op Form 10-K en de andere documenten die door ons zijn ingediend bij de Securities & Exchange Commission, waarvan de inhoud bij verwijzing in dit persbericht zijn opgenomen. Op veel factoren die bepalend zullen zijn voor de toekomstige resultaten van het bedrijf kan het management geen invloed uitoefenen en zij kan deze ook niet voorzien. Lezers moeten niet een te groot vertrouwen hechten aan de toekomstgerichte uitspraken in dit persbericht, want deze zijn slechts een weergave van de verwachtingen van het management vanaf de datum van dit persbericht. Het Bedrijf neemt geen verplichting op zich om deze toekomstgerichte uitspraken te herzien of bij te werken, of andere toekomstgerichte uitspraken te doen met betrekking tot nieuwe informatie, gebeurtenissen in de toekomst of anderszins.

Conference call en webcast

De resultaten voor het tweede kwartaal 2011 zullen worden besproken tijdens de driemaandelijkse conference call van Monster Worldwide op 28 juli 2011 om 08:30 uur ET. Een live webcast van de conference call is online te beluisteren via het beleggersrelatiesgedeelte van de website van het Bedrijf: http://ir.monster.com. Telefonische deelname aan de conference call is mogelijk via de telefoonnummers +1 (888) 696-1396 en +1 (706) 758-9636 onder vermelding van conference-ID# 84085736.

Tijdens de conference call wordt verwezen naar een presentatie van financiële slides die zichtbaar zullen zijn tijdens de live webcast. Een PDF van de financiële presentatie is te verkrijgen op http://about-monster.com/sites/default/files/Q22011earningslidefinal.pdf of via de beleggersrelatieswebsite van het Bedrijf op http://ir.monster.com.

Het Bedrijf heeft daarnaast aanvullende financiële gegevens beschikbaar gesteld die te verkrijgen zijn op http://about-monster.com/sites/default/files/q211financialsupplement.pdf of de beleggersrelatieswebsite van het Bedrijf op http://ir.monster.com.

Voor een herhaling van de conference call kunt u bellen naar +1 (855) 859-2056 of +1 (404) 537-3406 onder vermelding van ID# 84085736. Dit nummer is geldig tot middernacht op 3 augustus 2011.

Over Monster Worldwide

Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW), moederbedrijf van Monster®, al meer dan tien jaar lang de toonaangevende oplossing op de banenmarkt, streeft ernaar mensen te inspireren om de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Met vestigingen in belangrijke markten binnen Noord-Amerika, Europa, Azië en Latijns-Amerika spant Monster zich voor iedereen in, door werkgevers in contact te brengen met werkzoekenden op alle niveaus, en door persoonlijke carrièreadviezen te verstrekken aan consumenten wereldwijd. Door middel van online mediawebsites en -services biedt Monster een enorm, doelgericht publiek aan adverteerders. Monster Worldwide is lid van de S&P 500-index. Meer informatie over de toonaangevende producten en diensten van Monster vindt u op www.monster.com.

Opmerkingen betreffende het gebruik van niet-GAAP financiële cijfers

Het bedrijf verstrekt bepaalde financiële gegevens die niet volgens GAAP zijn berekend als aanvulling op de bedrijfsresultaten. Deze waarden zijn niet berekend volgens, of als alternatief voor, algemeen aanvaarde boekhoudbeginselen (Generally Accepted Accounting Principles, “GAAP”) en kunnen afwijken van niet-GAAP-waarden die worden gerapporteerd door andere bedrijven. Het bedrijf is van mening dat de gepresenteerde niet-GAAP-waarden nuttige informatie bieden aan bestuurders en beleggers over bepaalde financiële en zakelijke trends met betrekking tot de financiële toestand van het bedrijf en de resultaten van de activiteiten.

Bij de omzet, operationele uitgaven, operationele inkomsten, winstmarge, netto-inkomsten of verliezen en verwaterde inkomsten per aandeel die niet volgens GAAP zijn berekend, zijn bepaalde pro forma aanpassingen uitgesloten, waaronder: kosten in verband met de beëindiging van dienstverbanden met betrekking tot de beoogde personeelsinkrimping wereldwijd; kosten van faciliteiten, in hoofdzaak gerelateerd aan de reorganisatie van de productie en technologie wereldwijd en kosten in verband met wijzigingen in huurhypothesen met betrekking tot eerder uitgegane faciliteiten; marktwaardeaanpassing van uitgestelde inkomsten in verband met de overname van HotJobs; gerealiseerde baten als gevolg van de verkoop van obligaties; en kosten gerelateerd aan de aankoop en inlijving in verband met de overname van HotJobs. Het Bedrijf gebruikt deze niet-GAAP-cijfers ter beoordeling van de lopende resultaten van de zakelijke kernactiviteiten van het Bedrijf, en in sommige gevallen voor het meten van de prestaties in het kader van de aanmoedigingscompensatieplannen van het Bedrijf. Deze niet-GAAP-waarden zijn mogelijk niet vergelijkbaar met waarden die met vergelijkbare namen worden aangeduid door andere bedrijven.

Resultaat vóór rente, belastingen en afschrijving op activa en goodwill (“EBITDA”) wordt gedefinieerd als netto inkomsten of verlies vóór rente-inkomsten of -uitgaven, uitgaven of baten van inkomstenbelasting, netto winst of verlies op aandelen, waardevermindering en afschrijving en niet liquide compensatie-uitgaven. Het bedrijf beschouwt de EBITDA als een belangrijke indicator van haar operationele kracht en het bedrijf gelooft dat deze waarde nuttig is voor het management en beleggers bij het evalueren van de bedrijfsprestaties. EBITDA is een niet-GAAP waarde en kan niet worden vergeleken met waarden die met vergelijkbare namen door andere bedrijven worden aangeduid.

Operationele inkomsten vóór waardevermindering en amortisatie (Operating Income Before Depreciation & Amortization, “OIBDA”) wordt gedefinieerd als netto inkomsten of verlies uit activiteiten vóór waardevermindering, afschrijving van immateriële activa, afschrijving van compensatie op aandelenbasis en niet-geldelijke kosten in verband met het herstructureringsprogramma van het bedrijf. Het bedrijf beschouwt de OIBDA als een belangrijke indicator van haar operationele kracht. Bij deze waarde wordt geen rekening gehouden met de effecten van waardevermindering, afschrijving van immateriële activa, afschrijving van compensatie op basis van aandelen, en niet-geldelijke herstructureringskosten van periode tot periode. Het bedrijf is van mening dat dit nuttig is voor bestuurders en beleggers voor het beoordelen van de operationele prestaties. OIBDA is een niet-GAAP-waarde en is mogelijk niet vergelijkbaar met waarden die met vergelijkbare namen worden aangeduid door andere bedrijven.

Bookings zijn de dollarwaarde van de contractuele orders die voor de betreffende periode zijn ontvangen.

Vrije cashflow is gedefinieerd als cashflow uit operationele activiteiten verminderd met de kapitaaluitgaven. Vrije cashflow wordt beschouwd als een liquiditeitsindicatie en biedt nuttige informatie over het vermogen van het bedrijf om contant geld te genereren na investeringen in bedrijfsmiddelen en apparatuur. Vrije cashflow is een niet-GAAP-waarde en is mogelijk niet vergelijkbaar met waarden die met vergelijkbare namen worden aangeduid door andere bedrijven. Vrije cashflow komt niet overeen met de totale wijziging in de cashpositie van het bedrijf voor de periode en dient niet te worden beschouwd als substituut voor een dergelijke waarde.

Netto liquide middelen en obligaties worden gedefinieerd als liquide en snel vrij te maken middelen plus op korte en lange termijn verhandelbare waardepapieren, verminderd met de totale schulden. Totale beschikbare liquiditeit is gedefinieerd als liquide en snel vrij te maken middelen, plus op korte en lange termijn verhandelbare obligaties, plus ongebruikte leningen in het kader van onze kredietfaciliteit. Het bedrijf beschouwt netto liquide middelen en obligaties en totale beschikbare liquiditeit als belangrijke indicators van de liquiditeit en van het vermogen om te kunnen voldoen aan lopende verplichtingen. Het bedrijf gebruikt ook netto liquide middelen en obligaties en totale beschikbare liquide middelen, naast andere waarden, als waarden tijdens het evalueren van verschillende opties voor kapitaalinzet. Netto liquide middelen en obligaties en totale beschikbare liquide middelen worden hier gepresenteerd als niet-GAAP-waarden en zijn mogelijk niet vergelijkbaar met waarden die met vergelijkbare namen worden aangeduid door andere bedrijven.

MONSTER WORLDWIDE, INC.
NIET GECONTROLEERD TOTAALOVERZICHT VAN ACTIVITEITEN
(in duizenden, met uitzondering van bedragen per aandeel)
                             
 
Drie maanden eindigend op 30 juni Zes maanden eindigend op 30 juni
2011 2010 2011 2010
 
Inkomsten $ 269.696 $ 214.917 $ 531.078 $ 430.222
 
Salarissen en aanverwant 132.213 114.966 267.874 243.416
Kantoor en algemeen 61.971 56.906 128.541 119.054
Marketing en promotie 58.524 46.925 116.222 106.506
Totale operationele uitgaven 252.708 218.797 512.637 468.976
 
Operationele inkomsten (verlies) 16.988 (3.880) 18.441 (38.754)
 
Rente en overige, netto (511) 901 (952) 248
 
Inkomsten (verlies) voor inkomstenbelasting en verlies op

deelnemingen

16.477 (2.979) 17.489 (38.506)
 
Voorzien voor (baten uit) inkomstenbelasting 5.441 (829) 5.797 (13.008)
Verlies op deelnemingen, netto (50) (807) (628) (1.638)
 
Netto inkomsten (verlies) $ 10.986 $ (2.957) $ 11.064 $ (27.136)
 
 
Basisinkomsten (verlies) per aandeel $ 0,09 $ (0,02) $ 0,09 $ (0,23)
 
 
Verwaterde inkomsten (verlies) per aandeel $ 0,09 $ (0,02) $ 0,09 $ (0,23)
 
 
Gewogen gemiddelde van uitstaande aandelen:
 
Basis 122.200 120.701 121.815 120.367
 
Verwaterd 124.386 120.701 124.513 120.367
 
 
 
Operationele inkomsten vóór waardevermindering en amortisatie:
 
Operationele inkomsten (verlies) $ 16.988 $ (3.880) $ 18.441 $ (38.754)
Waardevermindering en amortisatie van immateriële activa 19.053 15.692 37.454 32.296
Amortisatie van op aandelen gebaseerde compensatie 12.257 10.877 25.437 21.144
 
Operationele inkomsten vóór waardevermindering en amortisatie $ 48.298 $ 22.689 $ 81.332 $ 14.686
 
MONSTER WORLDWIDE, INC.
NIET-GECONTROLEERD, GECONSOLIDEERD CASHFLOWOVERZICHT
(in duizenden)
               
Zes maanden eindigend op 30 juni
2011 2010
Cashflow uit operationele activiteiten:
Netto inkomsten (verlies) $ 11.064 $ (27.136)
Correctie voor aansluiting van netto inkomsten (verlies) op netto liquide middelen uit operationele activiteiten:
Waardevermindering en amortisatie 37.454 32.296
Voorziening voor twijfelachtige accounts 1.437 1.547
Niet-geldelijke compensatie 25.437 21.144
Uitgestelde inkomstenbelasting (10.547) (17.585)
Verlies op verkoop van activa - 144
Verlies op deelnemingen, netto 628 1.638
Winst op obligaties tegen biedprijs (1.732) (2.104)
Mutaties in activa en passiva, netto na overnamen:
Debiteuren 29.046 34.561
Vooruitbetaald en overige (4.703) (612)
Uitgestelde inkomsten (3.029) (15.057)
Crediteuren, opgelopen kosten en overige (7.566) 14.078
Totale aanpassingen 66.425 70.050
Netto liquide middelen uit operationele activiteiten 77.489 42.914
 
Cashflow gebruikt voor beleggingsactiviteiten:
Kapitaaluitgaven (32.788) (20.475)
Liquide middelen gefinancierd door bedrijf waarin wordt belegd (1.815) (2.900)
Verkoop van vervallende en verhandelbare obligaties 1.732 14.534
Dividenden ontvangen van niet-geconsolideerd bedrijf waarin is belegd 443 220
Netto liquide middelen gebruikt voor beleggingsactiviteiten (32.428) (8.621)
 
Cashflow gebruikt voor financieringsactiviteiten:
Opbrengsten uit leningen van kredietfaciliteiten op korte termijn 2.126 -
Betalingen voor leningen van kredietfaciliteiten op korte termijn (4.500) -
Belastinginhoudingen met betrekking tot netto aandelenvereffeningen van beperkte aandelentoekenningen en eenheden (13.872) (9.215)
Opbrengsten uit uitoefening van aandelenopties door werknemers 23 66
Netto liquide middelen gebruikt voor financieringsactiviteiten (16.223) (9.149)
 
Wisselkoerseffecten op liquide middelen 7.027 (11.862)
 
Netto toename in liquide en snel vrij te maken middelen 35.865 13.282
Liquide en snel vrij te maken middelen, begin van periode 163.169 275.447
Liquide en snel vrij te maken middelen, einde van periode $ 199.034 $ 288.729
 
Vrije cashflow:
 
Netto liquide middelen uit operationele activiteiten $ 77.489 $ 42.914
Minus: kapitaaluitgaven (32.788) (20.475)
Vrije cashflow $ 44.701 $ 22.439
 
MONSTER WORLDWIDE, INC.
NIET GECONTROLEERDE, VERKORTE, GECONSOLIDEERDE BALANS
(in duizenden)
               
Activa: 30 juni 2011 31 december 2010
 
Liquide en snel vrij te maken middelen $ 199.034 $ 163.169
Debiteuren, netto 323.726 346.751
Eigendommen en apparatuur, netto 158.178 150.147
Goodwill en immaterieel, netto 1.216.512 1.189.135
Overige activa 134.105 128.800
Totale activa $ 2.031.555 $ 1.978.002
 
Passiva en deelneming van aandeelhouders:
 
Crediteuren, opgelopen kosten en overige courante passiva $ 220.694 $ 225.876
Uitgestelde inkomsten 382.835 376.448
Courant aandeel van langetermijn schulden en leningen onder kredietfaciliteiten 82.129 84.500
Verschuldigde belasting over inkomsten op lange termijn 96.443 95.390
Langetermijn schuld, minus courant aandeel 40.000 40.000
Overige langetermijn passiva 17.970 27.138
Totale passiva $ 840.071 $ 849.352
 
Deelneming aandeelhouders 1.191.484 1.128.650
     
Totale passiva en deelneming aandeelhouders $ 2.031.555 $ 1.978.002
 
MONSTER WORLDWIDE, INC.
NIET-GECONTROLEERD NON-GAAP ACTIVITEITENOVERZICHT EN AANSLUITING
(in duizenden, met uitzondering van bedragen per aandeel)
                                   
Drie maanden eindigende op 30 juni 2011 Drie maanden eindigende op 30 juni 2010
Gerapporteerd Non-GAAP

aanpassingen

Geconsolideerd

non-GAAP

Gerapporteerd Non-GAAP

aanpassingen

Geconsolideerd

non-GAAP

 
Inkomsten $ 269.696 $ - $ 269.696 $ 214.917 $ - $ 214.917
 
Salarissen en aanverwant 132.213 - 132.213 114.966 (494) b 114.472
Kantoor en algemeen 61.971 - 61.971 56.906 (5.235) d 51.671
Marketing en promotie 58.524 - 58.524 46.925 - 46.925
Totale operationele uitgaven 252.708 - 252.708 218.797 (5.729) 213.068
Operationele inkomsten (verlies) 16.988 - 16.988 (3.880) 5.729 1.849
Operationele marge 6,3% 6,3% -1,8% 0,9%
 
Rente en overige, netto (511) - (511) 901 (1.904) e (1.003)
 
Inkomsten (verlies) voor inkomstenbelasting en verlies op

deelnemingen

16.477 - 16.477 (2.979) 3.825 846
 
Voorzien voor (baten uit) inkomstenbelasting 5.441 - 5.441 (829) 1.064 f 235
Verlies op deelnemingen, netto (50) - (50) (807) - (807)
Netto inkomsten (verlies) $ 10.986 $ - $ 10.986 $ (2.957) $ 2.761 $ (196)
 
Verwaterde inkomsten (verlies) per aandeel $ 0,09 $ - $ 0,09 $ (0,02) $ 0,02 $ (0,00)
 
Gewogen gemiddelde van uitstaande aandelen:
Verwaterd 124.386 124.386 124.386 120.701 120.701 120.701
 
 
Zes maanden eindigende op 30 juni 2011 Zes maanden eindigende op 30 juni 2010
Gerapporteerd Non-GAAP

aanpassingen

Geconsolideerd

non-GAAP

Gerapporteerd Non-GAAP

aanpassingen

Geconsolideerd

non-GAAP

 
Inkomsten $ 531.078 $ 2.658 a $ 533.736 $ 430.222 - $ 430.222
 
Salarissen en aanverwant 267.874 (1.178) b,d 266.696 243.416 (6.854) b 236.562
Kantoor en algemeen 128.541 (6.829) c,d 121.712 119.054 (9.606) d 109.448
Marketing en promotie 116.222 - 116.222 106.506 - 106.506
Totale operationele uitgaven 512.637 (8.007) 504.630 468.976 (16.460) 452.516
Operationele inkomsten (verlies) 18.441 10.665 29.106 (38.754) 16.460 (22.294)
Operationele marge 3,5% 5,5% -9,0% -5,2%
 
Rente en overige, netto (952) (1.120) e (2.072) 248 (2.104) e (1.856)
 
Inkomsten (verlies) voor inkomstenbelasting en verlies op

deelnemingen

17.489 9.545 27.034 (38.506) 14.356 (24.150)
 
Voorzien voor (baten uit) inkomstenbelasting 5.797 3.356 f 9.153 (13.008) 4.850 f (8.158)
Verlies op deelnemingen, netto (628) - (628) (1.638) - (1.638)
Netto inkomsten (verlies) $ 11.064 $ 6.189 $ 17.253 $ (27.136) $ 9.506 $ (17.630)
 
Verwaterde inkomsten (verlies) per aandeel $ 0,09 $ 0,05 $ 0,14 $ (0,23) $ 0,08 $ (0,15)
 
Gewogen gemiddelde van uitstaande aandelen:
Verwaterd 124.513 124.513 124.513 120.367 120.367 120.367
 
Opmerking betreffende non-GAAP-aanpassingen:
  De financiële informatie die hier wordt gepresenteerd bevat bepaalde financiële waarden die niet volgens GAAP zijn berekend. Deze informatie is niet bedoeld om te worden gebruikt in plaats van de financiële informatie de is opgesteld en gepresenteerd volgens GAAP en is ook niet bestemd om afzonderlijk te worden beschouwd. We zijn van mening dat de bovenstaande non-GAAP-waarden nuttige informatie bieden aan bestuurders en beleggers over bepaalde belangrijke trends met betrekking tot de resultaten van onze activiteiten, los van bepaalde herstructureringskosten en andere bijzondere kosten.
 
De non-GAAP-aanpassingen bestaan uit:
 
a Marktwaardeaanpassingen van uitgestelde inkomsten verplicht onder bestaande regels voor aankoopboekhouding in verband met de overname van Hotjobs in het derde kwartaal van 2010.
 
b Kosten voor beëindiging van contracten in verband met de reorganisatie van de groepen Product en Technology op een wereldwijde basis.
 
c Kosten in verband met wijzigingen huurhypothesen met betrekking tot eerder uitgegane faciliteiten.
 
d Kosten voor de overname en integratie in verband met de aankoop van de activa van Hotjobs.
 
e Netto gerealiseerde winsten op obligaties beschikbaar voor verkoop.
 
f De aanpassing van de inkomstenbelasting is berekend aan de hand van het effectieve belastingtarief in de gerapporteerde periode, vermenigvuldigd met de non-GAAP-aanpassing van het inkomsten (verlies) voor inkomstenbelastingen en aandelenrente.
 
MONSTER WORLDWIDE, INC.
NIET-GECONTROLEERDE INFORMATIE OPERATIONALE SEGMENTEN, GAAP EN NON-GAAP
(in duizenden)
                                       
 
Drie maanden eindigende op 30 juni 2011 Careers -

North America

Careers -

International

Internet
Advertising

& Fees

Bedrijfs-

uitgaven

Totaal
 
Opbrengsten - GAAP $ 122.565 $ 113.452 $ 33.679 $ 269.696
Non-GAAP-aanpassingen - - - -
Opbrengsten - non-GAAP $ 122.565 $ 113.452 $ 33.679 $ 269.696
 
Operationele inkomsten - GAAP $ 16.002 $ 10.257 $ 1.862 $ (11.133) $ 16.988
Non-GAAP-aanpassingen - - - - -
Operationele inkomsten - non-GAAP $ 16.002 $ 10.257 $ 1.862 $ (11.133) $ 16.988
 
OIBDA - GAAP $ 28.890 $ 21.332 $ 5.592 $ (7.516) $ 48.298
Non-GAAP-aanpassingen - - - - -
OIBDA - non-GAAP $ 28.890 $ 21.332 $ 5.592 $ (7.516) $ 48.298
 
Operationele marge - GAAP 13,1% 9,0% 5,5% 6,3%
Operationele marge - non-GAAP 13,1% 9,0% 5,5% 6,3%
 
OIBDA-marge - GAAP 23,6% 18,8% 16,6% 17,9%
OIBDA-marge - non-GAAP 23,6% 18,8% 16,6% 17,9%
 
Drie maanden eindigende op 30 juni 2010   Careers -

North America

Careers -

International

Internet
Advertising

& Fees

Bedrijfs-

uitgaven

Totaal
 
Inkomsten $ 96.948 $ 86.860 $ 31.109 $ 214.917
Non-GAAP-aanpassingen - - - -
Opbrengsten - non-GAAP $ 96.948 $ 86.860 $ 31.109 $ 214.917
 
Operationele inkomsten (verlies) - GAAP $ 17.454 $ (4.536) $ 546 $ (17.344) $ (3.880)
Non-GAAP-aanpassingen 46 547 15 5.121 5.729
Operationele inkomsten (verlies) - non-GAAP $ 17.500 $ (3.989) $ 561 $ (12.223) $ 1.849
 
OIBDA - GAAP $ 26.825 $ 5.583 $ 4.056 $ (13.775) $ 22.689
Non-GAAP-aanpassingen 46 547 15 5.121 5.729
OIBDA - non-GAAP $ 26.871 $ 6.130 $ 4.071 $ (8.654) $ 28.418
 
Operationele marge - GAAP 18,0% -5,2% 1,8% -1,8%
Operationele marge - non-GAAP 18,1% -4,6% 1,8% 0,9%
 
OIBDA-marge - GAAP 27,7% 6,4% 13,0% 10,6%
OIBDA-marge - non-GAAP 27,7% 7,1% 13,1% 13,2%
 
Zes maanden eindigende op 30 juni 2011   Careers -

North America

  Careers -

International

  Internet
Advertising &

Fees

  Bedrijfs-

uitgaven

  Totaal
 
Opbrengsten - GAAP $ 243.597 $ 220.712 $ 66.769 $ 531.078
Non-GAAP-aanpassingen 2.658 - - 2.658
Opbrengsten - non-GAAP $ 246.255 $ 220.712 $ 66.769 $ 533.736
 
Operationele inkomsten - GAAP $ 32.991 $ 15.679 $ 3.365 $ (33.594) $ 18.441
Non-GAAP-aanpassingen 2.886 283 21 7.475 10.665
Operationele inkomsten - non-GAAP $ 35.877 $ 15.962 $ 3.386 $ (26.119) $ 29.106
 
OIBDA - GAAP $ 58.871 $ 38.273 $ 10.906 $ (26.718) $ 81.332
Non-GAAP-aanpassingen 2.886 283 21 7.475 10.665
OIBDA - non-GAAP $ 61.757 $ 38.556 $ 10.927 $ (19.243) $ 91.997
 
Operationele marge - GAAP 13,5% 7,1% 5,0% 3,5%
Operationele marge - non-GAAP 14,6% 7,2% 5,1% 5,5%
 
OIBDA-marge - GAAP 24,2% 17,3% 16,3% 15,3%
OIBDA-marge - non-GAAP 25,1% 17,5% 16,4% 17,2%
 
Zes maanden eindigende op 30 juni 2010   Careers -

North America

  Careers -

International

  Internet
Advertising &

Fees

  Bedrijfs-

uitgaven

  Totaal
 
Inkomsten $ 193.905 $ 172.484 $ 63.833 $ 430.222
Non-GAAP-aanpassingen - - - -
Opbrengsten - non-GAAP $ 193.905 $ 172.484 $ 63.833 $ 430.222
 
 
Operationele inkomsten (verlies) - GAAP $ 13.682 $ (17.948) $ 1.782 $ (36.270) $ (38.754)
Non-GAAP-aanpassingen 3.327 2.690 924 9.519 16.460
Operationele inkomsten (verlies) - non-GAAP $ 17.009 $ (15.258) $ 2.706 $ (26.751) $ (22.294)
 
OIBDA - GAAP $ 32.496 $ 2.494 $ 8.820 $ (29.124) $ 14.686
Non-GAAP-aanpassingen 3.327 2.690 924 9.519 16.460
OIBDA - non-GAAP $ 35.823 $ 5.184 $ 9.744 $ (19.605) $ 31.146
 
Operationele marge - GAAP 7,1% -10,4% 2,8% -9,0%
Operationele marge - non-GAAP 8,8% -8,8% 4,2% -5,2%
 
OIBDA-marge - GAAP 16,8% 1,4% 13,8% 3,4%
OIBDA-marge - non-GAAP 18,5% 3,0% 15,3% 7,2%

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Monster Worldwide, Inc.
Beleggers:
Lori Chaitman, +1 212-351-7090
Lori.Chaitman@monster.com
of
Media:
Matt Henson, +1 978-823-2627

Matthew.Henson@monster.com

Ticker_symbol NYSE:MWW