Scania


woensdag 20 juli 2011 10:26

Scania op het Truckstar Festival; volop primeurs!

Op zaterdag 30 en zondag 31 juli a.s. is Scania wederom met een fraaie stand aanwezig op het Truckstar Festival.

De extreme Scania 'Tiger' van Ristimaa; slechts één van de primeurs op de Scania stand. Ook de Svempas Black Amber, Gunfighter bulkwagen en de eerste Scania Euro 6 truck zijn op de stand te vinden. Vergroot foto

Het TT-circuit Assen staat het laatste weekend van juli traditiegetrouw in het teken van de truckchauffeur en het gezin, diverse artiesten, de mooiste trucks uit heel Europa en veel show en spektakel. De Scania stand is dit jaar - met een groot aantal primeurs - zeker de moeite waard om te bezoeken en de chauffeur wordt weer in het zonnetje gezet. Welkom!

Maar liefst vier primeurs
Scania zorgt op het festival regelmatig voor bijzondere voertuigen die je niet alle dagen ziet. Zo zal er voor het eerst in Nederland een Scania R 480 Euro 6 trekker te zien zijn. In mei presenteerde Scania de 440 en 480 pk 13-liter Euro 6 motoren en de Nederlandse pers kon er al direct mee rijden. Scania had hiermee de wereldprimeur. Mede dankzij de R- en G-serie cabines die al voorbereid waren op de komst van Euro 6. De andere Nederlandse primeurs zijn van een heel andere categorie. Zo zal de limited edition van de Scania V8 truckserie - de `Black Amber' op de stand te zien zijn. Met een gelimiteerde oplage van 100 stuks en ontwerp van de Zweedse tuner Svempa een zeer in het oog springende truck met unieke en trendzettende details. Daarnaast staan er twee Finnen die opvallen door het extreme spuitwerk en de handgemaakte details; Mika Auvinen met de `Gunfighter' bulkauton en Ristimaa met de drie-assige `Tiger'. Beiden goed voor een plaats in de top drie van de befaamde Nordic Trophy. Verder zullen er diverse demo's te zien zijn en is er een grote Kings Shop aanwezig. De hele dag zijn er shows, prijzenfestivals en verassende thema's.

Stichting Hoogvliegers en RAC
De stichting Hoogvliegers heeft als doel om chronisch en ongeneeslijk zieke kinderen een vlucht in een vliegtuig of helikopter te bezorgen. Even alle zorgen van de dag vergeten en lekker de lucht in, vaak gecombineerd met een truckrun. Op de Scania stand kunnen bezoekers mooie prijzen winnen. Het ingezamelde geld komt geheel ten goede van de stichting Hoogvliegers.
Daarnaast zal het Racing Against Cancer (RAC) aanwezig zijn met de nieuwe Scania R 730. Het professionele raceteam heeft grote ambities in de motorsport en combineert dit met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Ze helpen gezinnen waarvan een kind getroffen is door de ziekte kanker en dat in de breedste zin van het woord.