RET

Reismogelijkheden tijdens Zomercarnaval zaterdag 30 juli 2011

25 juli 2011
Tijdens het Zomercarnaval zal zoals ieder jaar de Straatparade door het centrum van Rotterdam rijden. Daarom is het noodzakelijk dat alle tramlijnen -en een aantal buslijnen- worden omgeleid en in het centrum een andere route rijden.

In verband met werkzaamheden ter voorbereiding van de aansluiting van metrolijn E op D, rijdt er ook geen metro tussen Rotterdam Centraal en Beurs. Hierdoor is het centrum van Rotterdam helaas minder goed bereikbaar met het openbaar vervoer dan u gewend bent.

Bezoekers en feestgangers die aankomen op Rotterdam Centraal kunnen een stukje lopen naar het centrum. Uiteraard kunnen reizigers ook gebruik maken van metrolijnen A, B en C en de stoptreinen van NS om in het centrum te komen. Uitsluitend op 30 juli maken intercityâs vanuit Dordrecht in de richting van Rotterdam 2x per uur een extra stop op station Blaak.Â

Hieronder volgt een overzicht van de gevolgen van alle omleidingen. Ook hebben we een plattegrondje gemaakt zodat u in één oogopslag kunt zien waar de trams en bussen rijden. Houdt u rekening met langere reistijden en extra looptijd om uw bestemming te bereiken.Â

overzicht omleidingen busÂ
overzicht omleidingen tramÂ
PLATTEGROND

Vervoerbewijs NS
Omdat tijdens het Zomercarnaval metro én tram niet rijden tussen Rotterdam Centraal en Beurs, kunt u als alternatief gebruik maken van de NS stoptreinen tussen Rotterdam Centraal en Blaak. NS heeft hiervoor, alleen op 30 juli, een vervoerbewijs beschikbaar dat verkrijgbaar is bij het loket van de RET op Rotterdam Centraal en Blaak.
Abonnement via internet