Stadsdeel Amsterdam Centrum


---

Amsterdam Gay Pride

25 juli 2011

Van zaterdag 30 juli tot en met zondag 7 augustus staat stadsdeel Centrum in het teken van de Amsterdam Gay Pride. Het programma is zo uitgebreid dat iedereen wel iets van zijn of haar gading kan vinden.

Voor elk wat wils

Behalve de bekende straat- en clubfeesten zijn er tentoonstellingen, debatten, kunst- en cultuurroutes, filmvoorstellingen, sportactiviteiten, maar ook bijvoorbeeld speciale programma's voor ouderen (Grey Pride, met o.a. een groot openluchtfeest op donderdag 4 augustus vanaf 20.00 uur op de Oudezijds Voorburgwal), vrouwen en kinderen.Ook heel bijzonder zijn de rondleidingen in Artis: op zondag 7 augustus staan deze in het teken van homoseksualiteit bij dieren. Kijk op www.artis.nl/agenda.

Botenparade op zaterdag 6 augustus

De inmiddels wereldberoemde Canal Parade, ofwel de Botenparade, vindt plaats op zaterdag 6 augustus.

De botenoptocht vertrekt om 14.00 uur vanaf het Westerdok en vaart over de hele Prinsengracht, de Amstel en via de Oudeschans naar het Oosterdok. De laatste boten zullen rond 17.00 uur door de grachten varen.

De Canal Parade wordt live wereldwijd uitgezonden via internet: http://www.amsterdamcanalparade.avro.nl/ (met Engels commentaar), vanaf 14.00 uur. Een verslag is diezelfde avond te zien op televisie van 22.00 tot 22.45 uur op Nederland 3

Bereikbaarheid

Vooral tijdens de Botenparade op zaterdag 6 augustus is het heel erg druk in en rond Amsterdam. Ontvangt u bezoek van buiten de stad? Adviseer hen dan om met de trein te komen. Wie toch met de auto gaat, wordt aangeraden de auto niet in Amsterdam zelf te parkeren, maar op een van de grote parkeerplaatsen rond Amsterdam, zoals de P+R Transferium/ ArenA, de P+R Olympisch Stadion, de P+R Sloterdijk en de P+R Zeeburg. Vanaf deze parkeerplaatsen kan iedereen met het openbaar vervoer in hartje Amsterdam komen. Het parkeren kost slechts EUR 8 voor de hele dag, inclusief twee gratis retourkaartjes voor de metro, tram en bus naar en van de binnenstad.

Meer informatie over de bereikbaarheid van Amsterdam met de auto vindt u op http://www.bereikbaaramsterdam.nl/.

Downloaden:

Uitgebreide programmagids van Amsterdam Gay Pride, met de complete agenda van alle Gay Pride-gerelateerde activiteiten in Amsterdam Programma Amsterdam Gay Pride

---