Ingezonden persbericht


*** Persbericht ***

'ScenesConnected', Cultural Art Festival
30 juli 2011 Oosterweg, Maastricht

Op 30 juli vindt in Maastricht voor de eerste keer 'ScenesConnected' plaats. ScenesConnected is een breed cultureel, kunst & muziekfestival en is bedoeld als particulier initiatief ter bijdrage aan de Maastrichtse regio ambitie om Culturele Hoofdstad 2018 te worden. Het idee voor het festival komt van Sander van der Sluis. Hij is onder andere de grondlegger van het Heerlense Booch! Festival en de succesvolle dance onderneming Extrema.

ScenesConnected is een crowdsourced event, hetgeen betekent dat het festival gaandeweg zijn vorm krijgt naar inbreng van de crowd, individueel of collectief! Daags voor het festival is het programma pas compleet. Eenieder is uitgenodigd bij te dragen! Stuur je idee, grote kans dat het kan gebeuren. Je toevoeging moet wel iets anders zijn dan een voorstel tot optreden met een band of als dj want daar is inmiddels geen plaats meer voor.

Met onder andere Mon-O-Phone, Theater Vistazo, Eric de Man, de Townhouse Zouperhelden, een vrijdagavond film met Cinema Luna, Panache Culture, Hapu en Soj, Pien Feith, Envotion, Taart, the Beatbastardz, veel kleinkunst en diverse inbreng van kunstenaars, de Muziekgieterij en het Landbouwbelang heeft het voorlopige programma de verwachting van de initiatiefnemer reeds overtroffen. Met nog ruim zes weken te gaan kan dit alleen nog maar beter worden. Als het weer meewerkt, dan is de organisatie ervan overtuigd dat het een prachtig, vernieuwend festival wordt; broodnodig voor de regio die zo rijk is aan evenementen maar waar traditioneel te weinig ruimte geboden wordt voor brede uitingen van jongerencultuur.

Bezoek www.scenesconnected.eu voor de laatste programma updates.