Ingezonden persbericht


Fotobijschrift: Shantykoor Voor de Mast op het strand en Piratenkoor De Waterlanders in hun schip 'De bloody Mary'

PERSBERICHT Vrij voor publicatie Lelystad, juli 2011

30 en 31 juli 2011:

Een bijzonder weekend op de Bataviawerf

30 juli: twee shantykoren op de werf en
31 juli: Leven aan boord op VOC-schip de Batavia

Op 30 juli biedt de Bataviawerf ruimte aan twee shantykoren. Dit zijn Het Piratenkoor De Waterlanders uit Giethoorn en het Shantykoor Voor de Mast uit Katwijk. Zij zullen optreden tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Kom kijken, haak in en zing mee met de aanstekelijke liederen!

Op 31 juli is het weer Leven aan boord op het VOC schip de Batavia!

Piratenkoor De Waterlanders uit Giethoorn
Eeuwen lang hebben de inwoners van Giethoorn geleefd van alles wat het water voortbracht. De nazaten van dit ruige volkje, waterlanders in hart en nieren, zijn als zangkoor bijeen in het vrolijke Piratenkoor De Waterlanders. Opgericht uit een geintje, uitgegroeid tot een heus koor waar humor en lol de boventoon voeren, maar waar ook vol overgave liederen worden vertolkt. Het koor bestaat uit 30 heren en 1 dame.

Shantykoor Voor de Mast uit Katwijk
Het shantykoor Voor de Mast bestaat uit ongeveer 50 leden, waaronder een vijftal muzikanten ( 3 accordeonisten, een violist een en een banjospeler). Het koor is opgericht door een paar leden uit een al bestaand gezelligheidskoor uit Katwijk waar ook zeemansliederen werden gezongen. Dat zingen van zeemansliederen werd met zoveel enthousiasme gedaan, dat de leden besloten zich uitsluitend daarop toe te leggen.

31 juli: Leven aan boord
Op zondag 31 juli is de Bataviawerf wederom een bezoek méér dan waard. U kunt aan boord van de Batavia kijken naar scènes uit het alledaagse leven in de VOC-tijd. Er loopt een kleurrijk gezelschap rond aan boord van het schip: van een kapitein tot een chirurgijn en van een scheepsjongen tot een barbier. Natuurlijk vertellen ze u graag over hun dagelijkse bezigheden en laten ze zien waar ze mee bezig zijn. Misschien kunt u wel een handje meehelpen! Het spel wordt verzorgd door Re-enactment groep 'Leven aan Boord', in samenwerking met de Flevolandse Theatervereniging J.T.L. en de Historische Vereniging Die Luyden van 't Hooge Veene, een levende geschiedenis groep van mensen die zich bezig houden met het dagelijks leven van de 17e eeuw.

Op beide dagen is de Bataviawerf vanaf 10.00 uur geopend. Om 17.00 uur sluit de werf de poorten. De toegangsprijs is ¤ 11,= voor volwassenen en ¤ 5,50 voor kinderen. n. Kijk voor meer informatie op www.bataviawerf.nl

Bataviawerf
Oostvaardersdijk 01-09
Postbus 119
8200 AC Lelystad
Telefoonnummer: 0320 ­ 26 14 09
Geopend: dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur

De Bataviawerf is een stichting zonder winstoogmerk; officieel aangemerkt als 'Goede Doelen Organisatie'.