Ingezonden persbericht


Persbericht Rijkswaterstaat
.........................................…

Verkeershinder door afsluitingen A20
Korting op reizen met het Openbaar Vervoer

Rijkswaterstaat voert van zaterdag 30 juli 22.30 uur tot zondag 7 augustus 00.00 uur (richting Hoek van Holland) en van zondag 7 augustus 00.00 uur tot maandag 15 augustus 05.00 uur (richting Gouda) grootschalig onderhoud uit aan de A20 tussen de knooppunten Kleinpolderplein en Terbregseplein. Per rijrichting is de snelweg één week afgesloten voor het verkeer. Het verkeer moet op de omleidingsroutes, de ringwegen en andere (doorgaande) wegen - ook in Rotterdam - rekening houden met vertragingen die kunnen oplopen tot een uur.

Het grootschalige onderhoud bestaat uit het vernieuwen van de voegovergangen, vervangen van het asfalt en vervangen of repareren van de vangrail.

Korting op reizen met Openbaar Vervoer

Rijkswaterstaat treft verschillende maatregelen om de hinder te beperken, maar heeft hierbij ook de medewerking van de weggebruiker nodig. De weggebruiker kan de hinder voor zichzelf - én voor anderren - beperken door te kiezen voor een andere manier vann reizen. Rijkswaterstaat stimuleert dit door automobilisten de mogelijkheid te bieden om met korting te reizen met het openbaar vervoer.

Dagretourkaarten voor de trein voor ¤4,-
Voordelig reizen met de trein is mogelijk van maandag tot en met vrijdag in de periode van 1 augustus tot en met 12 augustus. Via www.vanAnaarBeter.nl/RingRotterdam kunnen e-tickets voor de trein worden aangeschaft (minimaal 5, maximaal 10) voor ¤4,- perr kaartje. De dagretourkaarten gelden op de trajecten Dordrecht - Den Haag CS v.v. en Utrecht - Rotterdam CS CS v.v. en alle tussenliggende stations.

In de weekenden kan er voordelig met de trein worden gereisd met de vanAnaarBeter-treinkaartjes. Deze zijn te koop voor ¤2,50 (retour 2e klas) bij de kaartautomaten op de NS-stations onder de knop 'Acties/Evenementen'.

RET-kaarten voor ¤ 2,- per kaartje

Binnen Rotterdam kan van maandag tot en vrijdag in de periode van 1 augustus tot en met 12 augustus voordelig reizen met bus-, tram of metrolijnen van de RET. De RET-kaarten (minimaal 5, maximaal 10) zijn voor ¤2,- per kaartje uitsluitend te bestellen via dde webshop van See-tickets. Dit kan via www.vanAnaarBeter.nl/RingRotterdam.

Rijkswaterstaat adviseert de voordeelkaartjes tijdig te bestellen, rekening houdend met een verwerkingsperiode van drie werkdagen.

Twitter en Facebook

Voor meer informatie over de werkzaamheden en afsluitingen van de A20 kunt u terecht op www.vanAnaarBeter.nl/RingRotterdam en www.rijkswaterstaat.nl/A20. Het allerlaatste

nieuws verschijnt op Twitter (@A20RingRdam) en op Facebook. Ook kunt u bellen met de landelijke (gratis) informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800 - 8002 (ma t/m zo 06.00 uur - 22.22.30 uur).

..........................................¦…
Mededeling aan redacties (