Dienstenbond CNV

Nieuws

29 juli 2011

Reorganisatie Selexyz: Directie stelt zelfstandig Sociaal Plan op

Selexyz heeft al sinds 2008 te maken met een teruglopende omzet. Om de toekomst van Selexyz te waarborgen, acht de directie een reorganisatie noodzakelijk. Hierbij zullen naar verwachting zo'n 40 fte verloren gaan. Naar aanleiding hiervan heeft CNV Media met uw werkgever gesproken over een sociaal plan. Hoewel beide partijen begrip hadden voor elkaars standpunten, liggen die toch zo ver uit elkaar dat wij af hebben moeten zien van verdere onderhandelingen. Om de gevolgen van de reorganisatie op te vangen heeft de directie nu besloten om toch, zelfstandig, een Sociaal Plan op te stellen.

Zowel CNV Media als de directie van Selexyz zouden bij voorkeur een collectief sociaal plan hebben opgesteld. Helaas is dat niet gelukt. Het niveau van het voorstel van de directie was voor ons eenvoudig te laag. Om de gevolgen van de reorganisatie op te vangen heeft Selexyz ons laten weten dat er toch gekozen is om een sociaal plan op te stellen.

Alhoewel wij deze beslissing respecteren, willen wij u toch voor alle duidelijkheid informeren dat dit sociaal plan eenzijdig door de directie is opgesteld; het is niet door de vakorganisaties uitonderhandeld, noch goedgekeurd. Dat betekent dat u niet verplicht bent om de regelingen die het sociaal plan biedt te accepteren.

Zoals wij u reeds eerder hebben bericht, zijn wij van mening dat wij uw belangen beter langs individuele weg kunnen behartigen. Mocht u onverhoopt door de reorganisatie worden getroffen dan adviseren wij u dus ook om zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen. Wij kunnen u dan (juridisch) ondersteunen bij alle aspecten die er bij een eventueel gedwongen ontslag komen kijken. Omdat we niet gebonden zijn aan een sociaal plan, kunnen wij met uw werkgever onderhandelen over een passende oplossing voor u.

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@remove-this.cnvdibo.nl.