Politie Groningen

Vrijdag 30 juli 2011

Provincie Groningen, 30-07-2011

Gebiedsontzegging voor Eeldenaar

GRONINGEN Een 21-jarige inwoner van Eelde heeft vrijdagnacht een gebiedsontzegging gekregen voor de binnenstad van Groningen. De Drent sloeg in de omgeving van de Gelkingestraat tegen een raam en gooide een fiets met kracht wag. Hij kreeg daar een bekeuring voor. Tijdens het uitdelen van de bon bleek dat hij eerder die nacht ook bekeurd was voor baldadig gedrag. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer doet greep in de kas

GRONINGEN Een 28-jarige inwoner van Groningen is vrijdagavond aangehouden voor het stelen van geld uit een kassalade. De Groninger kwam een eetgelegenheid binnen aan de Oude Boteringestraat en zag kans een greep in de kassa te doen. Hij werd even later op straat aangehouden. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Het geld is teruggegeven aan de bedrijfsleider.

Vervelende man aangehouden

BEDUM De politie heeft vrijdagavond in Bedum een 34-jarige man aangehouden. De man had onenigheid gekregen met zijn buurman. Daarbij zou de buurman zijn geslagen. Agenten gingen in gesprek met de buurman over wat er was gebeurd. Toen de politiemensen buiten kwamen zat de 34-jarige inwoner van Bedum aan de politieauto te rommelen. Ook schold hij een van de agenten uit. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Deense stapper misdraagt zich

GRONINGEN Een 43-jarige man uit Denemarken is vrijdagnacht aangehouden in de Peperstraat in Groningen. De Deen liep naar agenten op een paard en wilde de telefoon van een van hen. Omdat hij die niet kreeg, greep hij de portofoon van een van de agenten. De agent liet de portofoon niet los. Een andere agent en een medewerker van een horecabedrijf wisten de verdachte los te krijgen en te overmeesteren. Door de situatie hield de agent op het paard een pijnlijke arm en hand over. De portofoon raakte onherstelbaar kapot. Even later bleek dat de 43-jarige ook een ruit van het horecabedrijf had vernield en binnen in het pand vervelend was. De bedrijfsleider doet aangifte van vernieling. De politie doet aangifte van geweld tegen een politiemedewerker en vernieling van een portofoon. De Deen is in de cel gezet.

Bestuurders in de fout bij alcoholcontrole

STADSKANAAL De politie heeft vrijdagnacht in de omgeving van Stadskanaal alcoholcontroles uitgevoerd. In totaal werden 130 blaastesten afgenomen. Twee bestuurders van een bromfiets waren onder invloed van alcohol. Bij de controle werden ook andere overtredingen geconstateerd: 7 snelheidsovertredingen, 2x niet dragen van helm en 1x niet tonen van het rijbewijs. Tegen de overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde vrijdag op diverse plaatsen op snelheid.


- Mensingeweer, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1253, aantal overtredingen: 222, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Zoutkamp, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 312, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 130 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Leens, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 441, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Warffum, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 549, aantal overtredingen: 37, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Aduard, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 2312, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Roodeschool, Hooilandseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 555, aantal overtredingen: 38, hoogst gemeten snelheid: 68 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Wagenborgen, N362: aantal geregistreerde voertuigen: 824, aantal overtredingen: 114, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.