Gemeente Lelystad

Gemeente stelt duurzaamheidslening beschikbaar

Vrijdag 29 juli 2011

Om woningen en appartementen in particulier eigendom energiezuiniger te maken, stelt de gemeente Lelystad een duurzaamheidslening beschikbaar. Dit is een aantrekkelijke lening tegen een zeer lage rente en specifiek bedoeld voor het toepassen van energiebesparende maatregelen.

Met de duurzaamheidslening geeft gemeente Lelystad particuliere woningeigenaren en verenigingen van eigenaars (appartementengebouwen) een steuntje in de rug bij het treffen van energiebesparende maatregelen, zoals isolatie of duurzaam opwekken van energie. Met dit financiële instrument wordt een bijdrage geleverd aan het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad, één van de thema's in het klimaatbeleid van de gemeente. Het treffen van deze maatregelen zorgt enerzijds voor lagere woonlasten door een lager energieverbruik, een hoger comfort en een beter binnenklimaat. Anderzijds zorgt het voor een beter milieu door een lagere uitstoot van broeikasgassen. Er zijn inmiddels 35 gemeenten in Nederland die een duurzaamheidlening aanbieden.

Om welke maatregelen gaat het?

Met de duurzaamheidslening kunt u een bedrag lenen tussen de EUR 2.500 en EUR 15.000,- voor het energiezuinig maken van uw woning. Energiebesparende maatregelen kunnen bijvoorbeeld zijn: isolatie (dak, gevel, beglazing etc.) een warmteterugwininstallatie, zonnepanelen of een HR-(combi)ketel. Verwarmingsketels zijn gemiddeld na 15 jaar aan vervanging toe en een HR-ketel draagt direct bij aan de energiebesparing en dus verlaging van uw gasrekening.

Wie komt er in aanmerking voor de duurzaamheidslening?

Om in aanmerking te komen voor een lening moet de woning/appartement voor 1995 zijn gebouwd en dient u eigenaar/bewoner te zijn van deze woning of appartement. Daarnaast maakt een financiële toetst onderdeel uit van de aanvraag, waarbij wordt gekeken naar inkomen en huidige lasten.

De lening aanvragen

De duurzaamheidslening kan worden aangevraagd bij het team Particuliere Woningverbetering & Duurzaamheid van de gemeente Lelystad. Voor meer informatie en alle voorwaarden kunt u ook terecht op de website. Ja