Politie Drenthe

Zaterdag 30 juli 2011

Provincie Drenthe, 30-07-2011

Politie zoekt getuigen van schieten met verfpatronen

RODEN De politie is op zoek naar getuigen welke mogelijk iets hebben gezien van het beschieten van huizen in Roden. Tussen 15 en 18 juli is er een gebouw aan het Vlasveen beschoten met verfpatronen. In de nacht van zaterdag op zondag 17 juli is een woning aan De Cloese beschoten met verfpatronen. Ook is in de nacht van donderdag op vrijdag 29 juli een woning aan de Weidebloemenweg en de Volmachten beschoten. Een getuige werd wakker van doffe knal en zag een auto wegrijden van de Volmachten in de richting van de Vijfde Verloting. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets meer kunnen vertellen over deze zaken. Getuigen kunnen melden bij de politie in Roden via 0900-8844.

Rijden door het rode licht

EMMEN De politie heeft vrijdagmorgen een 36-jarige man uit Emmen aangehouden. De man fietste over Rondweg en stak over in de richting van de PH. Foggstraat. Echter stond voor hem het stoplicht op rood. Op de Jacob le Mairestraat werd de man aangesproken en bekeurd voor het rijden door het rode verkeerslicht. Bij controle bleek dat de man nog een boete van 378,- had openstaan. Hierop is de man aangehouden. Tijdens de rit naar het politiebureau gedroeg de man zich erg vervelend en spuugde meerdere malen in de auto. De man kan later die dag weer naar huis.

Rijbewijs van snelheidsovertreder ingevorderd

EMMEN De politie heeft vrijdagochtend een 37-jarige man uit Erica aangehouden. De man reed over de N391 toen hij ter hoogte van Emmen een lasercontrole passeerde. Hij reed daar met een snelheid van 171 km/u waar 80 km/u de maximum toegestane snelheid is. De man is hierop aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens wordt er proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert verkeer

GEMEENTE WESTERVELD De politie heeft vrijdag het verkeer in de gemeente Westerveld gecontroleerd. Daarbij zijn de volgende bestuurders bekeurd voor:

* 1 x voor het niet handsfree bellen

* 1 x voor het overschrijden van de maximale snelheid met meer dan 30 km/u

* 1 x voor het niet dragen van een helm

* 1x voor het rijden op een onverzekerde snorfiets
* 2 x voor het negeren van de verplichte rijrichting
* 1 x voor het negeren van een aanwijzing van een verkeersregelaar

Winkeldief aangehouden

EMMEN Vrijdagavond is 30-jarige man uit Emmen aangehouden. De man probeerde in een supermarkt aan de Baander snoep en batterijen te stelen. Het winkelpersoneel zag dit en hield de man aan. Hij kon kort daarna worden overgedragen aan de politie. Hij is later die middag met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Alcomobilisten aangehouden

ZUIDWOLDE De politie heeft vrijdagavond een 31-jarige automobilist uit Zuidwolde aangehouden. De man wilde wegrijden bij een uitgaansgelegenheid aan de Hoofdstraat waarop hij staande werd gehouden door de politie voor een controle. Daar bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 345 ug/l. De man is aangehouden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Later die nacht is tevens een 63-jarige automobilist uit Zuidwolde aangehouden. Hij reed eveneens op de Hoofdstraat. Hij blies bij de ademanalyse 275 ug/l. Ook tegen deze automobilist heeft een proces-verbaal gekregen.

Vervelende dronken man aangehouden

ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 37-jarige man uit De Haag aangehouden. De man was erg dronken en gedroeg zich erg vervelend in het centrum van Assen. Hij viel andere vrouwen lastig en urineerde over een terras aan de Brinkstraat. De man is op de Brinkstraat aangehouden wegens openbare dronkenschap. Hij is ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden voor autodiefstal

ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 27-jarige man uit Assen aangehouden. Een getuige zag dat er ingebroken werd in een bestelbus aan de Prins Hendrikstraat en alarmeerde de politie. De verdachte kon bij de Rolderhoofdweg tunnel worden aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Jongeman op heterdaad aangehouden voor inbraak bouwkeet

EMMEN De politie heeft vrijdag op zaterdagnacht een 17-jarige jongen uit de gemeente Aa en Hunze aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een bouwkeet aan de Stienackers. Ter plaatse zagen de agenten een jongeman bij de bouwkeet staan welke inbrekersgereedschap bij zich had. De jongeman is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en is ingesloten voor nader onderzoek.

Verdachte aangehouden brandstichting Gasteren

Weer brandstichting in Gasteren

GASTEREN Vrijdagavond en nacht is er wederom brand gesticht in Gasteren. Eerst bij een schuur gelegen achter een woning aan Westeinde. Het beginnend brandje kon snel door de brandweer worden geblust. Kort daarna kwam er nog een melding binnen van brandstichting. Dit maal was geprobeerd brand te stichten in een aantal coniferen op hetzelfde perceel aan Westeinde. Op basis van een aantal getuigenverklaringen kon kort daarna een 41-jarige man uit Gasteren worden aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Burgemeester Eric van Oosterhout: Weer zijn we opgeschrikt door een brand. Ik voel me betrokken bij de zorgen van de inwoners van Gasteren. Ik hoop dat de aanhouding zicht biedt op een oplossing in deze situatie.