Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Winterswijk - Jeugdige winkeldieven aangehouden           |

De politie heeft vrijdagmiddag 29 juli in Winterswijk twee 13-jarige meisjes uit de gemeente Winterswijk aangehouden voor winkeldiefstal. De meisjes hadden in verschillende winkels goederen weggenomen zonder deze te betalen.


De politie kreeg vrijdagmiddag de melding dat medewerkers van een drogisterij aan de Ratumsestraat twee meisjes hadden aangehouden die goederen hadden weggenomen zonder deze te betalen. De meisjes zijn overgedragen aan de politie en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek dat zij bij meerdere winkels goederen hadden weggenomen zonder deze te betalen. De ouders van de meisjes zijn in kennis gesteld van het gebeurde. Na verhoor zijn de meisjes in vrijheid gesteld. Ze worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject voor een passende strafmaatregel.


2011104953

|     |Terborg - Auto tegen boom                                 |

Bij een verkeersongeval op de Oude IJsselweg in Terborg zijn zaterdagochtend 30 juli twee inwoners van Silvolde (20 en 21 jaar) gewond geraakt. Ze zijn met onbekend letsel over gebracht naar het ziekenhuis.


Omstreeks 06.10 uur botste de auto waarin de twee jongens zaten door nog onbekende oorzaak tegen een links van de weg staande boom. De beide jongens raakten hierbij gewond. Ze zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt, naast de toedracht van de aanrijding, wie van de twee jongens op het moment van de aanrijding de auto bestuurde.


2011105257

|     |Eibergen - Kat doodgeschoten                              |

In de buurt van de Vreegraven in Eibergen is tussen woensdag 27 juli 21.00 uur en donderdag 28 juli 08.00 uur een kat doodgeschoten. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie.


De kat werd woensdagavond om 21.00 uur door de eigenaar voor het laatst gezien. Donderdagochtend omstreeks 08.00 uur trof de eigenaar de kat dood aan in een greppel in de buurt van zijn woning. Onderzoek door de dierenarts wees uit dat de kat vermoedelijk is overleden aan een schotwond.


De politie stelt een onderzoek in en vraagt eventuele andere gedupeerden zich te melden bij de politie. Ook mensen die iets gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met dit incident worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via telefoonnummer 0900 - 8844 of anoniem via 0800 - 7000.


2011104723


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --