Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 29-07-2011

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 30 juli
Radio 1 - 11.04 uur

TROS KAMERBREED OVER AANSLAGEN NOORWEGEN

De aanslagen in Noorwegen en de opgelaaide discussie in Nederland over 'de toon' van het immigratie-en integratiedebat staan centraal in TROS KAMERBREED van zaterdag 30 juli.

Kees Boonman spreekt met drie gasten: Sophie in 't Veld (Europarlementariër D66), Ronald Buijt (gemeenteraadslid Leefbaar Rotterdam) en Bart Jan Spruyt (publicist en voorzitter van de conservatieve Edmund Burke Stichting).

Sophie in 't Veld pleit voor een diepgaande collectieve zelfreflectie en vindt dat we moeten zoeken naar manieren om het volgens haar oververhitte publieke debat te deëscaleren. Ronald Buijt meent dat de aanslag een nieuw punt markeert in de West-Europese democratie. En hoewel hij vindt dat PVV-leider Wilders ten onrechte ter verantwoording wordt geroepen, vindt hij ook dat politici zich nog meer dan vroeger bewust moeten zijn van hetgeen ze wel en niet zeggen. Ook Bart Jan Spruyt vindt dat het drama in Noorwegen duidelijk heeft gemaakt dat woorden duur zijn en zorgvuldig gewogen moeten worden.

Wat betekenen de aanslagen in Noorwegen voor het publieke en politieke debat in Nederland? Zal er een andere toon gebezigd gaan worden? Of juist meer polarisatie over de al dan niet failliet verklaarde multiculturele samenleving? En gaan In 't Veld, Buijt en Spruyt zich vanaf nu ook anders opstellen in het debat?

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl.