Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 29-07-2011

Radio
MEGA TOP 50
Uitzending zaterdag 30 juli
3FM - 15.00 uur

AMY WINEHOUSE MET VIER SINGLES IN MEGA TOP 50

In de week na het overlijden van Amy Winehouse heeft Nederland haar muziek massaal gekocht, zo blijkt uit de MEGA TOP 50 die morgen, zaterdag 30 juli, op 3FM te horen is. Vier singles van Winehouse komen binnen in de lijst, waarvan de hoogste 'Valerie' is op nummer 10. De andere zijn 'Rehab' op 15, 'Back To Black' op 20 en 'You Know I'm No Good' op 46.

Tot deze week behaalde Amy Winehouse vier keer de MEGA TOP 50. 'Valerie', een samenwerking met producer Mark Ronson, scoorde het best. De single stond begin 2008 maar liefst zeven weken op nummer 1. Vlak daarna bracht Winehouse ook nog een akoestische versie van het liedje uit die tot nummer 5 kwam. 'Rehab' kwam ook niet hoger dan de vijfde positie en 'You Know I'm No Good' behaalde een 20e plaats.

De laatste keer dat een artiest zoveel invloed op de MEGA TOP 50 had, was in 2009 nadat Michael Jackson overleed. Toen kwamen er maar liefst vijftien singles van de King Of Pop binnen in de lijst, maar hij had op dat moment ook al tien albums gemaakt waar uit geput kon worden. Amy Winehouse is in haar leven nooit verder gekomen dan twee albums, waarvan alleen 'Back To Black' uit 2006 een groot succes was.

MEGA TOP 50-presentator Bart Arens: 'De MEGA TOP 50 is wekelijks een muzikale echo van wat er in de wereld gebeurt. Deze week werd na het overlijden van Amy Winehouse duidelijk hoe groot haar populariteit werkelijk is. Muziekliefhebbers hebben er massaal voor gekozen om haar muziek te downloaden en te beluisteren, en dat zie je terug in de lijst van aanstaande zaterdag.'

De MEGA TOP 50 wordt iedere week samengesteld door SoundAware op basis van verkoop en airplay. De definitieve lijst wordt altijd pas een dag van tevoren gemaakt waardoor actuele ontwikkelingen direct zichtbaar zijn.

Voor meer informatie: www.tros.nl/megatop50


Ingezonden persbericht