Politie Midden- en West Brabant


Tilburg, 30-07-2011

13 aanhoudingen in kermisgebied

TILBURG: De politie heeft vrijdag 29 juli en in de nacht van vrijdag op zaterdag 14 personen aangehouden in het horecagebied en het gebied op en rondom de kermis, waaronder een voor een openstaand vonnis, twee voor het aanzetten tot wanordelijkheden toen ze op straat aan het schijnvechten waren.
Op de Korte Heuvel werden om 03.20 uur zeven personen aangehouden bij een vechtpartij. De politie kreeg melding van een vechtpartij voor een horecagelegenheid. De groep bleek in deze gelegenheid al ruzie te hebben gekregen en waren door portiers buiten gezet. De groep bleef na de komst van de politie agressief, bleven schoppen en klappen uitdelen en moesten uit elkaar worden gehaald. Hierna zijn zeven betrokkenen aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Het gaat om mannen van tussen de 19 en 23 jaar oud, allen afkomstig uit Tilburg.
Even na 02.00 uur hield de politie een 16-jarige jongen en een 17-jarige jongen uit Hilvarenbeek aan voor mishandeling van een 21-jarige Bredanaar. De gedupeerde zou meerdere malen zijn geslagen om een opmerking over een meisje. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.
Rond 05.00 uur werd een 33-jarige Tilburger aangehouden door een beveiliger. De man had op het Pieter Vreedeplein drank gestolen uit een afgesloten koelkast. De politie heeft de verdachte overgenomen en naar het politiebureau overgebracht.
Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.