KNHS

EK Ponys: Brons voor Dana van Lierop

30 juli 2011


JASKOWO (KNHS) Dressuuramazone Dana van Lierop (Helmond) heeft brons gewonnen tijdens het EK Ponys in Jaszkowo (Polen). In de landenwedstrijd moest Dana met haar gouden Equestricons Day of Diva nog genoegen nemen met de vierde plaats en teamzilver. In de individuele proef deed ze er nog een schepje bovenop en pakte brons.

Iemand zei: je hebt brons. Wat? vroeg ik. Brons! Toen kwamen er wel tranen, en ik heb Diva omhelst, vertelt Dana. Ik ben ontzettend blij. Tijdens het losrijden liep ze ontzettend fijn. De proef ging goed, alleen de eenvoudige wissels had ik iets mooier moeten afwerken. Ik was heel tevreden. Diva is zon geweldige pony. Ik had ook met DJ Tiësto naar het EK voor Junioren gemogen, maar ik koos voor Diva. Ik vind de ponys heel leuk en dit is mijn laatste jaar, met Tiësto heb ik hopelijk nog een paar jaar te gaan. De vijftienjarige amazone uit Helmond is bezig aan haar derde EK voor Ponys. In Polen behaalde ze haar vijfde medaille, waaronder de gouden teammedaille uit 2010. Morgen krijgt ze nog een kans tijdens de Kür op muziek. Het is een uitdaging. Diva heeft pas een paar keer een Kür gelopen en ik heb een nieuwe Kür. We vonden dat Diva een eigen Kür verdiende.

Voor de Kür plaatsten zich ook Febe van Zwambagt (Bergharen) en Sanne Vos (Wijk en Aalburg). Febe, de jongste van het team, finishte met Prince Z als goede vijfde, precies voor Sanne met TC Champ of Class DVB.
Sanne Gilbers eindigde met Daylight op de veertiende plaats. Ze kon zich niet plaatsen voor de Kür, omdat van ieder land slechts drie combinaties door mogen naar de Kür.

Eventing

Voor de eventingcombinaties stond de cross op het programma. De cross leek niet al te zwaar, maar leverde toch behoorlijk veel weigeringen en vallen op. Milou de Hoon (Baarle-Hertog, B) en Camila van Stal Romano ondervonden geen problemen in het terrein. Ondanks het feit dat de merrie al aan het begin van de rit een ijzer verloor, bleef de Brabantse combinatie foutloos en binnen de tijd.

Auteur: Petra Baas

Uitslagen
EK Ponys
Jaszkowo, Polen, Comporta, 27-31 juli 2011

Dressuur, individuele finale:


1. Grete Linnemann (Dts) Cinderella M WE 76,921%
2. Lena Charlotte Walterscheidt (Dts) Equestricons Lord Champion 75,842%

3. Dana van Lierop (Helmond) Equestricons Day of Diva 75,474% 5. Febe van Zwambagt (Bergharen) Prince Z 74,211% 6. Sanne Vos (Wijk en Aalburg) TC Champ of Class DVB 72,500% 14. Sanne Gilbers (Varsseveld) Daylight 69,868%

Foto Dana van Lierpo door: Petra Baas