KNHS

Adelinde Cornelissen kruipt met Parzival naar topvorm

30 juli 2011


HICKSTEAD (KNHS) - In de Grand Prix, die zaterdag voor de dressuurruiters in het Britse Hickstead op het programma, stond bleken Adelinde Cornelissen (Nijkerk) en haar van Jazz afstammende Jerich Parzival steeds dichter naar hun topvorm te groeien. In alle onderdelen was Parzival overtuigender dan in Aken, en als er die ene kleine hapering in de pirouette niet was geweest hadden zij het Britse feestje kunnen verstoren.

Nu won de Engelse combinatie Carl Hester met de in Nederland gefokte hengst Uthopia (v. Métall uit een moeder van Inspekteur) de wedstrijd voor Cornelissen, terwijl ook de plekken drie en vier voor een Britse ruiter werden opgeëist. Charlotte Dujardin werd derde met Valegro, een in Nederland gefokt paard met als vader Negro uit een Gershwin moeder. Emma Hindle werd met de KWPN goedgekeurde hengst Lancet (Wenzel I x Shogun xx), die in 2004 nog door Imke Schellekens (Hooge Mierde) werd uitgebracht op de Olympische Spelen, in deze Grand Prix vierde.

In de dans om de vierde plek in het Nederlandse team is in deze Grand Prix weinig licht gekomen. Sander Marijnissen (Wijdewormer) legde met Moedwill beslag op de zesde plek, terwijl Leida Collins-Strijk (Riethoven) met On Top zevende werd met een verschil van 0.7%. Rabo Taalententeamlid Jenny Schreven (Weert) leverde met de inmiddels 19-jarige Krawall ook een zeer goede prestatie, door als negende te eindigen. Marlies van Baalen (Brakel) stelde met BMC Phoebe DVB iets teleur door twaalfde te worden met een fractie meer dan twee procent achterstand op Marijnissen.

Voor maandagochtend twee uur moet bekend zijn wie als vierde ruiter voor Nederland gaat deelnemen aan het EK in Rotterdam. Voorzitter van de jury Steven Clarke zag, vooruitblikkend naar dat EK, een zeer spannend kampioenschap. "Op dit moment zijn er zeker vier of misschien wel vijf paarden die elkaar in niets ontlopen. Naar mijn mening worden dit de spannendste Europese Kampioenschappen ooit. Wij als jury zullen er op voorbereid moeten zijn dat zich verrassingen voor kunnen doen, en daar zullen we ons zeker voor openstellen", aldus Clarke.

Uitvoerig bericht volgt

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.hickstead.co.uk

Uitslag CDI5* Exquis World Dressage Masters Grand Prix (za):


1) Carl Hester (Eng) - Uthopia (Métall x Inspekteur) - 80.872%
2) Adelinde Cornelissen (Nijkerk) - Jerich Parzival (Jazz x Ulft) - 79.298%

3) Charlotte Dujardin (Eng) - Valegro (Negro x Gershwin) - 78.255% 6) Sander Marijnissen (Wijdewormer) - Moedwill (Goodwill x Beaujolais)
- 69.979%
7) Leida Collins-Strijk (Riethoven) - On Top (Jetset-D x Pericles) - 69.234%
9) Jenny Schreven (Weert) - Krawall (Focus x Roemer) - 69.064% 12) Marlies van Baalen (Brakel) - BMC Phoebe (Regazzoni x Ulft) - 67.809%

Uitslag CDI3* Prix St.Georges (vr):


1) Marlies van Baalen - Everything Is Possible - 69.184%
2) Henry Boswell (Eng) - Urban - 68.184%

3) Christianne Goes (Vleuten) - Accountancy Ultimo - 68.079%

Foto Adelinde Cornelissen en Parzival door: www.melissen.net