Ingezonden persbericht


Persbericht | 17.06.2011

Jam de la Crème viert vijfjarig jubileum met XL-festivaleditie Honderd artiesten, twee podia, één jamsessie

Jam de la Crème, de grootste jamsessie van Nederland, viert op 30 juli 2011 haar vijfjarig jubileum. Op het strand van Scheveningen komen 100 artiesten van naam bij elkaar om onder leiding van Vince van Reeken (DI-RECT) een uniek, langgerekt muzikaal spektakel ten gehore te brengen. De jamsessie vindt plaats op het jaarlijkse festival van Jam de la Crème, dat na een uitverkochte vorige editie met een tweede podium is uitgebreid. Er kan dus met recht gesproken worden van een XL-festivaleditie. De eerste bevestigde namen voor de unieke jubileumavond zijn Bombay Showpig, Moore en Knalpot.

Bijzonder aan de sessies van Jam de la Crème is niet alleen de hoeveelheid deelnemende artiesten. Ook het feit dat er geen begin of einde aan de jamsessies is ingestudeerd, is vrij uniek. Het blijft daardoor altijd een verrassing hoe het muzikale improvisatiespel zich ontwikkelt; ook voor de artiesten. De enige constante factor op de Jam de la Crème jubileumavond is een reeks 'normale' optredens van individuele artiesten, die de jam afwisselen.

Het Jam de la Crème collectief presenteerde zich eerder als headliner voor het Life I Live festival in Den Haag, waar dit jaar voor zo'n 15.000 bezoekers een show werd neergezet. Bovendien werkten er de afgelopen edities bekende artiesten mee aan de jamsessies, waaronder Di-rect, Relax, Splendid, Baskerville, Pop Up Animal Kids en Yuri Honing.

Voor wie een voorproefje van het Jam de la Crème festival wil beleven, wordt op zondag 3 juli een tipje van de sluier opgelicht in Muzikantencafé de Pater, door middel van een sneak preview onder leiding van Stef van Es (Schradinova).

Op 16 juni start de voorverkoop voor het jubileumfestival van Jam de la Crème. Tickets in de voorverkoop kosten 10 euro, aan de deur 12,50. Op 30 juli gaan regels overboord en worden grenzen verlegd.

Meer informatie en tickets: www.jamdelacreme.nl
Sfeerimpressie Jam de la Crème live @ Life I Live Festival 2011:http://www.youtube.com/watch?v=mmMGXnpIySk




Ingezonden persbericht