Ingezonden persbericht


Rotterdam, 11 juli 2011

Dit is een persbericht van SpitsScoren en De Verkeersonderneming

SpitsScoren op de A15 tijdens werkzaamheden A20

Omdat er van 30 juli tot 15 augustus grootschalig onderhoud plaatsvindt op de A20 tussen de knooppunten Terbregseplein en Kleinpolderplein, is,, isis er dit jaar ook tijdens de officiële schoolvakantie SpitsScoren. Hiermee wordt een deel van de te verwachten extra drukte in die periode op de A15 ondervangen.

Tussen 30 juli en 15 augustus vindt er grootschalig onderhoud plaats op de A20 tussen de knooppunten Terbregseplein en Kleinpolderplein (beide richtingen, één week per rijrichting). Voegovergangen worden vervangen en er vinden asfalteringswerkzaamheden plaats. Dit betekent dat de A20 meerdere dagen achtereen zal zijn afgesloten. Tussen 30 juli en 7 augustus tussen Terbregseplein en Kleinpolderplein richting Hoek van Holland en tussen 7 augustus en 15 augustus in de andere richting tussen Kleinpolderplein en Terbregseplein richting Gouda.

Dit zal leiden tot een toename van de verkeersdrukte op de A15 tijdens de ochtend- en avondspits. Hierom is besloten om gedurende deze weken te SpitsScoren. Normaal gesproken geldt de vakantieperiode niet als SpitsScoren periode, simpelweg omdat er minder verkeer is. Om de te verwachten extra drukte op de A15 in augustus op te vangen, worden de deelnemers van SpitsScoren nu ook gedurende de twee weken werkzaamheden aan de A20 beloond voor het mijden van de spits. Daarna is het nog een week SpitsScoren-vakantie en dan start SpitsScoren weer op maandag 22 augustus.

Project SpitsScoren
SpitsScoren is een spitsmijdenproject op de A15 tussen Vaanplein en Rozenburg. Deelnemers aan SpitsScoren werken in het Rotterdamse havengebied en worden beloond voor het aanpassen van hun mobiliteitsgedrag door de ochtend- en avondspits te mijden. SpitsScoren loopt nog tot juli 2012.

Hoe werkt SpitsScoren?
Alle deelnemers hebben een smartphone met gratis mobiel internet in bruikleen. Hiermee geven zij dagelijks door of, en zo ja hoe, ze de ochtendspits gaan mijden. Het GPS-signaal van de smartphone zorgt ervoor dat SpitsScoren weet of de deelnemer tijdens de ochtendspits wel of niet op de A15 rijdt. Via de smartphone kunnen deelnemers carpooldates maken, e-mailen en internetten. SpitsScoorders sparen om eigenaar te worden van de smartphone.

SpitsScoren wordt uitgevoerd in opdracht van De Verkeersonderneming in Rotterdam. Deze organisatie wil de files op de A15 verminderen en de bereikbaarheid van de havens vergroten. De Verkeersonderneming is opgericht door de stadsregio en gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Opdrachtnemer is SpitsScoren, een samenwerking van ABN AMRO, Goudappel Coffeng, Technolution en BNV Mobility.



Ingezonden persbericht