VerkeersInformatieDienst

A20 eind juli volledig afgesloten voor werkzaamheden

11 juli 2011, 21:28

De A20 Hoek van Holland - Gouda zal eind juli in elke richting worden afgesloten tussen het knooppunt Kleinpolderplein en het knooppunt Terbregseplein voor onderhoudswerkzaamheden.
Zaterdagavond 30 juli 22:30 uur tot zondag 7 augustus 00:00 uur wordt de rijbaan richting Hoek van Holland afgesloten, zondag 7 augustus 00:00 uur tot maandag 15 augustus 05:00 uur wordt de rijbaan richting Gouda afgesloten.

Rijkswaterstaat is al langere tijd bezig met een uitgebreide communicatiecampagne aangezien de A20 een belangrijke en drukke doorgaande route is.
Ineke van der Hee: ''Voor deze onderhoudswerkzaamheden hebben we gekozen voor kort en hevig: volledige afsluiting van de rijbanen. Als wij niet volledig afsluiten, moeten we ruim twee maanden aan iedere rijrichting werken. Het verkeer rijdt dan via allerlei andere banen, die tussentijds weer verlegd moeten worden, langs de wegwerkzaamheden".

Het grootschalig onderhoud bestaat uit het vervangen van asfalt, de reparatie van geleiderails en voegovergangen en het verlengen van de afrit bij het Schieplein in de richting van Gouda. Van der Hee gaat er van uit dat met het verlengen van die afrit er tijdens het invoegen iets meer rust komt in het verkeer. Dat zou de doorstroming bevorderen.

Er zullen meerdere omleidingroutes aangegeven worden. Automobilisten die in verband met de werkzaamheden voor het openbaar vervoer kiezen, krijgen korting. Zij kunnen kaartjes bestellen via de website vananaarbeter.nl/ringrotterdam.