Ingezonden persbericht


Kunstkoopzondag in de Tolhuistuin

zondag 31 juli / 13.00- 19.00 uur / entree: gratis

De openluchtmarkt voor kunstenaars uit Noord en omstreken is terug en begint zowaar een Noordse traditie te worden. Tijdens de derde editie vindt je marktkramen door de hele Tolhuistuin met alles wat mooi is. Professionele kunstenaars, creatieve ondernemers en huiskamerkunstenaars brengen hun werk rechtstreeks uit de werkplaats naar de tuin. Een regelrechte ontmoeting tussen professionals, amateurs en het publiek, een warm bad vol kunst, cultuur en amusement en voor ieder wat wils. En je vindt er nog betaalbare kunst ook.

Er is live muziek, theatrale mini avonturen en lekker eten en drinken. Er zijn bekende namen als DJ Lovesupreme, de Eet-o-theek met een smakelijk liefdesverhaal Knol d'amour en Noordse verrassingen als de Taalbraakers en Mr. Rizzo. De grappige festivalhit Vespaqua beleeft zijn Amsterdamse primeur. Een unieke Vespa ape 500 uit 1966 rijdt rond door de Tolhuistuin en daarbuiten met daarachter drie chique oude baden als treinwagons waarin je kunt badderen terwijl je rondgereden wordt.

Ze voorzien je van espresso, oude Italiaanse muziek en het ketelhuis dient als station. www.vespaqua.nl. Op de Noordkop, vanuit Lokatie 488 is SnieGEK te zien: patiënten van open instelling Jan Thoméepad exposeren kunst. En de buurtwinkel in de Van der Pekbuurt is voor de gelegenheid geopend. Vanaf 15.00 uur is daar een Noordse proeverij, de buitenkapper & live muziek. Van der Pekstraat 2 Circa 5 minuten lopen van de Tolhuistuin.

Programma kunstkoopzondag op een rij: Isophone - Soulvolle pop met jazzy countryinvloeden. www.isophone.com / Want zwart is geen kleur - Een familievoorstelling vanaf 8 jaar, de voorstelling is geïnspireerd op de vriendschap tussen Pablo Picasso en Carlos Casagemas. Tekst: Malou de Roy van Zuydewijn, regie/beeld: Thomas Bijsterbosch, spel: Annelies Appelhof. / Taalbraakers - Liedjesschrijvers, hip hoppers, streetpoets, rappers, poetry slammers , dichters, theatermakers, MC's, dj's, vj's en producers tussen 15 en 25 jaar oud. www.taalbraakers.nl / Mr. Rizzo - Het begaafde medium Mr Rizzo komt met zijn inschuifbouwkeet naar de Tolhuistuin. Hij brengt een authentieke, intieme, persoonlijke ervaring van een minuut die je niet snel vergeet. www.vjneef.nl / Eet-o-theek - Een smakelijk liefdesverhaal Knol d'amour. / Vespaqua - Een unieke Vespa ape 500 uit 1966 rijdt rond door de Tolhuistuin en daarbuiten met daarachter drie chique oude baden als treinwagons waarin je kunt badderen terwijl je rondgereden wordt. www.vespaqua.nl / DJ Lovesupreme - www.djlovesupreme.com / Ervaringstheater met de instalatie Dagdromen van Maartje Mars en Maaike Kres / Dichten met Mevrouw SchrijfTaal en veel meer ...

KUNSTKOOPZONDAG IN DE TOLHUISTUIN

Datum: zondag 31 juli

Entree: gratis

Tuin open: 13:00 - 0:00

Programma: 13:00 - 19:00

Tolhuistuin: Tolhuisweg 2, Amsterdam Noord Buurtwinkel: Van der Pekstraat 2, Amsterdam Noord www.tolhuistuin.nl