Hoefnet

Nieuws

Beekbergen: Boyd Exell stevent af op overall winst

30-07-2011

De heersend Wereldkampioen Boyd Exell lijkt zijn zegetocht in Beekbergen voort te zetten. De Australische vierspanmenner schreef met overmacht de dressuur op naam en won vandaag ook de spectaculaire marathon.

IJsbrand Chardon stond na het onderdeel dressuur nog op de tweede plaats, maar had in het hindernissentraject moeite met de hernieuwde samenstelling van het span. "Ik heb een ander paard voorin gezet. Thuis voelde dit super aan, maar hier stond hij in de eerste hindernis al met zijn neus de andere kant op." De menner uit Zuid-Holland moest daarom in de marathon genoegen nemen met een uiteindelijk zesde plaats. Hiermee behoudt de meervoudig Wereld- en Nederlands kampioen nog wel de tweede positie in de tussenstand.

Koos de Ronde uit Zwartewaal reed een fantastische marathon. De menner uit Zwartewaal behaalde in dit wedstrijdonderdeel de tweede plaats achter Boyd Exell. In het klassement staat De Ronde nu op plek vijf. Zondag rijden de vierspanners vanaf 15.00 uur de allesbeslissende vaardigheidsproef.

Advertenties


+

+