Politie Drenthe

Zondag 31 juli 2011

Provincie Drenthe, 31-07-2011

Drie jongens aangehouden wegens baldadigheid

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige jongen en twee 18-jarige jonge mannen aangehouden. Het drietal was op het dak van het gemeentehuis geklommen om zo een beter uitzicht over de kermis te hebben. Medewerkers van een beveiligingsbedrijf zag dit en alarmeerde de politie. De drie jonge mannen hebben een bekeuring wegens baldadigheid ontvangen.

Dronken man aangehouden

ASSEN De politie kreeg zaterdagmiddag een melding dat er een man verstijfd op de grond lag op de Nobellaan. Ter plaatse bleek dat de erg dronken was. De man kon en wilde niets, waarop hij is aangehouden voor openbare dronkenschap. Tevens had de man geen legitimatiebewijs bij zich. Later bleek dat het om een 54-jarige Assenaar te gaan. Hij is later die middag heengezonden met een proces-verbaal voor beide feiten.

Winkeldief aangehouden

HOOGEVEEN Zaterdagavond is een 46-jarige man uit Hoogeveen aangehouden voor winkeldiefstal. De man had een pak vleeswaren onder zijn trui gestopt. Hij rekende een aantal producten af, maar de vleeswaren bleven onder zijn trui en wilde de winkel uit lopen. Het winkelpersoneel zag dit en hield de man aan. Hij kon kort daarna worden overgedragen aan de politie. De man kon later die middag naar huis met een bekeuring van 170,- op zak.

Aanhoudingen openlijke geweldpleging en bedreiging

ASSEN De politie heeft zaterdagavond twee jongemannen van 19 en 21 jaar uit Assen aangehouden. De jongemannen hadden zich vervelend gedragen tegen de eigenaar van een kermisattractie welke op De Haar stond. De jongemannen gooiden met bierflesjes, later met klinkers, tegen de attractie. Ook bedreigde één van hen de eigenaar. Beide zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Alcomobilist aangehouden

BUINEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 48-jarige automobilist uit Buinen aangehouden. De man reed op de Exloerweg toen hij staande werd gehouden voor een alcoholcontrole. De man blies een F (fail) waarna hij is aangehouden. Bij de ademanalyse blies de man vervolgens 470 ug/l. De man heeft een rijverbod van 4 uur gekregen. Tevens wordt er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Aanhouding huiselijk geweld

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 27-jarige vrouw uit Assen aangehouden. Zij wordt er van verdacht haar vriend te hebben mishandeld. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart.

Beschonken snorfietser aangehouden

ASSEN De politie heeft in de nacht zaterdag op zondag een 24-jarige man uit Assen aangehouden. De man reed op een snorfiets over de Paul Krugerstraat. Hij reed daar zonder verlichting waarop surveillerende agenten de man staande hielden. Bij controle bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en tevens te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 585 ug/l. De man is aangehouden. Hij kon later die avond naar huis met een proces-verbaal voor rijden onder invloed en rijden zonder geldig rijbewijs op zak.

Aanhouding bezit harddrugs

MEPPEL De politie heeft in de nacht zaterdag op zondag een 26-jarige man uit Meppel aangehouden. De man bevond zich in een uitgaansgelegenheid aan het Prinsenplein toen beveiligingmedewerkers zagen dat de man zich vreemd gedroeg. Bij controle bleek dat de man 3 wikkels met vermoedelijk cocaïne bij zich had. De man kon later worden overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Twee mannen aangehouden voor belediging en mishandeling

MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee 21-jarige mannen uit Rouveen aangehouden. Het tweetal kreeg ruzie met enkele portiers van een uitgaansgelegenheid aan het Prinsenplein. Een van de mannen maakte enkele racistische opmerkingen naar een portier, waarna de andere de portier een klap gaf. Beide mannen zijn aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden wegens rijden onder invloed van drugs

HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie de melding dat er een auto stil stond op de A28. Ter plaatse bleek dat er inderdaad een auto stil stond op de linkerrijstrook ter hoogte van de afslag Fluitenberg. In de auto zat een 37-jarige man uit Oosterwolde met zijn hond. De man leek behoorlijk onder invloed van drugs te zijn. Toen de auto naar de vluchtstrook werd geduwd probeerde de man er vandoor te gaan. Na een korte achtervolging kon de man worden aangehouden. Later werden er nog 5 zakjes met softdrugs aangetroffen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. Er is bij de man een bloedproef afgenomen. Voor de hond is passend onderdak gevonden.

Man aangehouden op verdenking van handel in drugs

MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag werden surveillerende agenten op het Prinsenplein aangesproken door een portier. Deze had een 23-jarige man uit Meppel staande gehouden en gefouilleerd. Deze bleek spullen bij zich te hebben die wijzen op handel in drugs. De man is overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Man aangehouden voor mishandelen buurman

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige man uit Assen aangehouden. Deze was in conflict met zijn 20-jarige buurman. De 19-jarige Assenaar had hierbij zijn buurman geslagen. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt.