Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.55 uur

Utrecht, 31-07-2011

Ruzie in woning

WIJK BIJ DUURSTEDE - Zaterdagochtend 9.00 uur kreeg de politie een melding binnen van ruzie in een woning aan t Sant in Wijk bij Duurstede. Er ging een man door het lint.

Toen de politie ter plaatse kwam probeerde deze man te vluchten. Na een korte achtervolging konden agenten de man staande houden. De man verzette zich en probeerde een stoeptegel naar de agenten te gooien. Om de 24-jarige man uit Utrecht aan te kunnen houden is gepast geweld gebruikt.

De verdachte is voor verhoor naar het bureau overgebracht.

Mislukte overval

VEENENDAAL Zaterdagavond rond 20.10 uur kreeg de politie een melding van een overval op een winkel aan de Scheepjeshof.

Meerdere medewerkers waren met een wapen bedreigd. De daders hadden geen geluk en verlieten het pand zonder buit. Niemand raakte bij de overval gewond. De daders zijn in een auto weggevlucht. Eén van de daders droeg een grijs shirt met capuchon, een petje en spijkerbroek. Hij had een lichtgetint uiterlijk.

De politie is op zoek naar de daders en vraagt mensen die kunnen helpen bij het oplossen van de overval contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Vernieling

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie een 20-jarige man uit Rhenen aan voor vernieling van een gallerijdeur aan het Prins Willem-Alexanderpark.

De verdachte werd aangehouden. Bij fouillering bleek de man een nep-wapen en een mes in zijn bezit te hebben.

Hij is voor verhoor meegenomen naar het bureau. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Autoruit vernield

DOORN In de nacht van zaterdag op zondag werd een 19-jarige verdachte uit Utrecht aangehouden voor het vernielen van een autoruit aan de Hydeparklaan.

Omdat de verdachte zich verzette tegen zijn aanhouding werd gepast geweld gebruikt. De verdachte is meegenomen naar het bureau voor verhoor.