Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.55 uur

Utrecht, 31-07-2011

Ongeval

UTRECHT Vrijdagavond 29 juli rond 21.55 uur werd de politie naar de Arkansasdreef gestuurd. Een 23-jarige Utrechtse man was met zijn voertuig tegen een muur aangereden. Het voertuig was door het ongeval zwaar beschadigd geraakt en is weggesleept. De Utrechter is met onbekend letsel voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval.

Drugs

UTRECHT Zaterdagavond 30 juli heeft de politie rond 23.20 uur een 21-jarige Utrechter aangehouden. Op de Loevenhoutsedijk negeerde de automobilist een rood verkeerslicht. Bij controle bleek de Utrechter gesignaleerd te staan. Hij werd direct aangehouden. Ook bleek dat het rijbewijs van de man reeds ingevorderd was. Verder trof de politie bij een medepassagier (eveneens 21-jarige Utrechter) drugs aan. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Proces-verbaal tegen hen wordt opgemaakt.

Babbeltruc

UTRECHT - Zaterdagmiddag 30 juli is een man met een smoes de woning van een bejaarde vrouw aan de Furkabaan binnengekomen. De man zei dat hij van de woningbouw was en haar badkamer kwam inspecteren. De vrouw liet de man binnen. Na een tijdje in de badkamer te hebben gerommeld verliet de man de woning. Even later belde iemand op die naar de pincode van een bankpas vroeg. De vrouw vertrouwde het niet en sloeg alarm. Haar pinpas bleek te zijn gestolen.

De politie waarschuwt voor deze oplichtingstruc. Laat niemand binnen die zich niet kan legitimeren, of neem contact op met uw woningbouwvereniging als iemand onaangekondigd namens het bedrijf voor uw deur staat. Bel bij onraad verder 1-1-2.

Man aangehouden voor onzedelijk gedrag

UTRECHT - In de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 juli heeft de politie rond 01.00 uur op de Catharijnesingel een 36-jarige man uit Utrecht aangehouden. De man had kort daarvoor op het Geertebolwerk een 27-jarige vrouw uit Utrecht aangesproken en onzedelijk betast.

De vrouw alarmeerde de politie en na een korte zoektocht hield de politie de man aan. De man bleek tevens in het bezit van een fiets waarvan de afkomst niet kon worden vastgesteld. De fiets is in beslaggenomen. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Proces-verbaal wordt opgemaakt.