Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 31 juli

Noord-Holland Noord, 31-07-2011 o 14.00 uur

Alcoholcontrole

Regio, zondag 31 juli

De politie controleert dagelijks op het gebruik van alcohol in het verkeer. Een goede zaak, want het rijden onder invloed is een van de oorzaken van ernstige aanrijdingen. Tussen vrijdagavond en zondagmorgen kregen acht bestuurders een bekeuring omdat zij met teveel alcohol op reden. Een opsomming van de bijzondere gevallen:

Avenhorn, zaterdag 30 juli Op zaterdagmorgen tussen 01.30 en 04.30 uur werd een alcoholcontrole gehouden op de Jaagweg in Avenhorn. In totaal moesten 127 bestuurders een ademtest afleggen. Dit leverde drie drankrijders op waarvan 605 ug/l het hoogste percentage was.

Alkmaar, zaterdag 30 juli Omstreeks 19.25 uur zag de politie een 65-jarige Alkmaarder in een personenauto rijden op de Mr. P.J. Troelstrakade in Alkmaar. Van de man is bekend dat hij met alcohol op in zijn auto rijdt. Ook dit keer. Hij blies 585 ug/l. Ruim tweeënhalf maal het voor het geldende maximum. Bij controle bleek de auto niet verzekerd te zijn en reed de man met een ongeldig verklaard rijbewijs. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie nam zijn auto in beslag.

Den Oever, zaterdag 30 juli Op zaterdagmorgen omstreeks 06.00 uur reed een 19-jarige man uit Wervershoof in een personenauto over de Rijksstraatweg (N99) in Den Oever. Door nog onbekende oorzaak raakte de man met zijn auto naast de weg en belandde in de naast de weg gelegen sloot. Hoewel de bestuurder op het eerste oog geen verwondingen had, werd hij (gezien de snelheid waarmee een en ander gebeurd was) toch voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Hier werd bloed van de verdachte afgenomen. Dit bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. De politie vorderde het rijbewijs van de man in.

Alkmaar, vrijdag 29 juli Op vrijdagavond omstreeks 22.20 uur controleerde de politie op de Nieuwe Schermerweg in Alkmaar een 16-jarige jongen uit Koedijk op een scooter. De jongen blies 675 ug/l. Aangezien het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve zeven-en-een-half keer het voor hem geldende maximum. De jongen kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Middenmeer, zaterdag 30 juli Op zaterdagavond omstreeks 18.10 uur reed een 31-jarige man uit Wieringerwaard in een personenauto over de Groetweg in Middenmeer. De man reed met hoge snelheid en kwam daardoor na een bocht op de verkeerde weghelft terecht. Hier zag hij het tegemoetkomende verkeer op zich afkomen. Bij een stuurcorrectie kwam de auto in de berm en sloeg hier een aantal keren over de kop. De man brak hierbij een been. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Hier werd bloed van hem afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Snelheidscontrole

Noordbeemster, zaterdag 30 juli

Op zaterdagmorgen omstreeks 02.45 uur nam de politie het rijbewijs in van een 24-jarige man uit Hoorn. De man reed in een personenauto over de Middenweg in Noordbeemster. Hij werd daarbij geklokt met een snelheid van 143 km per uur, terwijl slecht 80 is toegestaan. De man kreeg een bekeuring. Omdat hij meer dan 50 km te snel reed, werd ook zijn rijbewijs ingevorderd. Dit rijbewijs is hij in ieder geval twee maanden kwijt. Afhankelijk van de straf die hij opgelegd krijgt, krijgt hij het rijbewijs daarna terug of is hij het langer kwijt.

Ursem, vrijdag 29 juli

Op vrijdagmiddag omstreeks 16.45 uur klokte de politie op de Rustenburgerweg in Ursem een 19-jarige motorrijder uit Oosthuizen. De man reed met een snelheid van 118 km per uur, terwijl ter plaatse 60 km per uur gereden mag worden. De man kreeg een bekeuring. Omdat hij meer dan 50 km per uur te hard reed, moest hij bovendien zijn rijbewijs inleveren. Dit rijbewijs is hij in ieder geval twee maanden kwijt. Afhankelijk van de straf die hij opgelegd krijgt, krijgt hij het rijbewijs daarna terug of is hij het langer kwijt.

Ongeval na onwelwording

Castricum, zondag 31 juli

Op zondagmorgen overleed een 71-jarige man uit Castricum nadat hij achter het stuur van zijn auto onwel was geworden. De man reed over de Henry Dunantsingel in zijn woonplaats toen hij onwel werd. De man reed in een bocht rechtdoor, door een perkje en kwam tegen een boom tot stilstand. De gewaarschuwde politie en personeel van een ambulance en traumaheli probeerden de man nog te reanimeren, maar dit mocht niet baten. De man overleed ter plaatse.

Motor in het riet

Driehuizen, vrijdag 29 juli

Op vrijdagmiddag, omstreeks 13.40 uur, raakte een 39-jarige Amsterdammer gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Oostdijk in Driehuizen. De man reed daar op een motorfiets en vergat een bocht te nemen. Hij reed rechtdoor en belandde in de rietkraag van de naast de weg gelegen sloot. De man, die last had van ribben en borst, werd door de ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Vierjarig meisje onder auto

Alkmaar, vrijdag 29 juli

Op vrijdagmiddag omstreeks 16.25 uur, raakte een vierjarig Duits meisje gewond bij een verkeersongeval op het Verdronkenoord in Alkmaar. Het meisje was met haar ouders in een winkel, toen zijn plotseling vanuit de winkel de straat opliep. Hier werd zij aangereden door een personenauto, bestuurd door een 23-jarige vrouw uit Alkmaar. Hoewel de auto met lage snelheid reed en nagenoeg direct stilstond, kon de bestuurster niet voorkomen dat zij over een been van het kind reed. Deze liep daardoor een dubbele beenbreuk op. Het meisje werd voor behandeling van haar verwondingen overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Onveilig verkeersgedrag

Akersloot, zaterdag 30 juli

Op zaterdagavond omstreeks 18.30 uur, controleerde de politie een 23-jarige man uit Amsterdam in een personenauto op de A9 onder Akersloot. De man reed met een snelheid van ongeveer 100 km per uur langs de snelheidsbeperking van 70 km per uur. In de auto zaten naast de bestuurder nog drie volwassenen en een baby in een Maxi Cosy. Een jongetje van vijf zat op schoot bij zijn moeder die achter de bestuurdersstoel zat.

De bestuurder kreeg als verantwoordelijke een bekeuring omdat de passagiers niet op een deugdelijke en veilige zitplaats zaten. Bovendien bleek de auto niet verzekerd te zijn.

Woninginbraak

Andijk, vrijdag 29 juli

Op vrijdagmiddag omstreeks 13.20 uur werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Bm. Doumastraat in Andijk. De daders kwamen binnen door op de erker aan de achterzijde van het vrijstaande huis te klimmen. Via deze erker konden zij een raam op de eerste verdieping openbreken. Alle kasten in de woning werden doorzocht. Er werden sieraden gestolen.

Obdam, zondag 31 juli

Op zondagmorgen omstreeks 02.00 uur, bleek er te zijn ingebroken in een woning aan de Kloet in Obdam. De daders kwamen binnen via de achterdeur. Uit de woning werden een portemonnee met geld en pasjes, een laptop en autosleutels onvreemd. Ook de auto, die achter het huis op de oprit geparkeerd had gestaan, bleek verdwenen te zijn. Het ging om een beige Renault Modus met kenteken 06-TN-GT.

Broek op Langedijk, zaterdag 30 juli

Op zaterdagavond omstreeks 22.15 uur, zag een bewoner van de Pompesloot in Broek op Langedijk dat twee personen bezig waren met het forceren van het keukenraam bij de woning van een van de buren. De inbrekers waren net naar binnen toen de getuige iets naar hen riep. De verdachten gingen er daarop vandoor, zonder iets buit te hebben gemaakt. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in de directe omgeving. De inbrekers werden niet meer aangetroffen. Wel vond de politie in Alkmaar de vermoedelijke vluchtauto van de inbrekers. Deze auto bleek overigens ook als gestolen te zijn opgegeven.

Opperdoes, zondag 31 juli

Op zondagmorgen omstreeks 03.50 uur werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Hoge Weis in Opperdoes. De daders waren het pand binnengekomen door een raam te forceren. De hele woning werd doorzocht en overhoop gehaald. Ook werden vernielingen aangericht. Onduidelijk is nog of er iets is buitgemaakt.

Heerhugowaard, zaterdag 30 juli

Op zaterdagmiddagmiddag werd tussen 13.30 en 17.40 uur ingebroken in een woning aan de Laanderweg in Heerhugowaard. De daders kwamen binnen door een raam van de woonkamer aan de achterzijde van het pand te vernielen. Alle kasten in de woonkamer werden doorzocht. Uit de woning verdwenen sieraden.

Heiloo, zondag 31 juli

Op zondagmorgen omstreeks 08.30 uur bleek er te zijn ingebroken in een woning aan de Kennemerstraatweg in Heiloo. De daders kwamen binnen door een raam aan de zijkant van het pand te forceren. Uit de woning werden in ieder geval een computer en de sleutels ontvreemd van een rode Mini Cooper, die op de oprit geparkeerd had gestaan. Ook deze auto werd weggenomen. Het gaat om een cabrio (Mini One). De auto is voorzien van het kenteken 92-JGB-2.

Harddrugs

Den Helder, zondag 31 juli

Op zondagmorgen omstreeks 04.00 uur hield de politie twee mannen aan wegens het gebruik en het aanwezig hebben van harddrugs op de Oostslootstraat in Den Helder. De politie zag de mannen, een 33-jarige Amsterdammer en een 30-jarige Alkmaarder, op de Oostslootstraat achter een busje verdwijnen. Toen de politie ging kijken waren beide mannen juist drugs aan het snuiven. Naast de drugs die zij gebruikten, bleek de 30-jarige man ook nog een wikkel en een bolletje drugs bij zich te hebben.

Lastige klant

Alkmaar, zaterdag 30 juli

Op zaterdagmorgen omstreeks 02.15 uur hielden beveiligers een 37-jarige man uit Limmen aan nadat hij in Alkmaar op de Achterdam een 21-jarige prostituee had mishandeld. De man had op voorhand al betaald voor de diensten van de vrouw. Toen deze, naar zijn zeggen, wat tegenvielen, wilde hij zijn geld terug. De dame was dit niet van plan, waarna zij meerdere vuistslagen kreeg van de verdachte.

De man werd overgedragen aan de politie en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

In wang gebeten

Heerhugowaard, vrijdag 29 juli

Op vrijdagavond omstreeks 18.30 uur liep een 13-jarige jongen uit Heerhugowaard letsel op toen hij door twee leeftijdsgenoten werd mishandeld. De jongen was met een bal aan spelen op de Opaal in zijn woonplaats toen er twee jongens bij kwamen, die mee wilden doen. Het slachtoffer zag dit niet zitten en wilde er vandoor gaan. Een van de twee verdachten hield hem tegen terwijl de andere hem met een stoel tegen zijn hoofd sloeg en hem in zijn wang beet. Daarna gingen de verdachten er vandoor.

De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de jeugdige verdachten. Volgens het slachtoffer zouden de verdachten verantwoordelijk zijn voor meerdere mishandelingen in de wijk.

Mishandeling

Medemblik, zaterdag 30 juli

Op zaterdagavond werd aangifte gedaan door Duitse jongeren, die met de Bruine Vloot een bezoek brachten aan Medemblik. Drie jongens en twee meisjes van 15 en 16 jaar oud liepen over de kermis (omgeving Kaasmarkt) toen zij werden belaagd door een aantal jongens waarvan er een op de rug van een Duitse jongen sprong en hem begon te slaan. Een ander slachtoffer werd naar de grond gewerkt en in zijn ribben en zijn gezicht geschopt. De derde jongen kreeg een kopstoot.

De politie stelt een onderzoek in naar de daders, een groep van vijf of zes jongeren. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stede Broec, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Vuurwapen

Grootebroek, zondag 31 juli

Op zondagmorgen omstreeks 01.30 uur hield de politie een 27-jarige man uit Grootebroek aan wegens poging tot zware mishandeling en bezit van een vuurwapen op de Schaperstraat in zijn woonplaats.

Kort daarvoor meldde een 17-jarig meisje uit Hoogkarspel dat er op de Schaperstraat vuurwerk naar haar en haar vriend werd gegooid. Beide slachtoffers stonden op de Schaperstraat te praten toen zij een aantal vuurbolletjes op zich af zagen komen. De meeste bolletjes konden zij ontwijken, maar het meisje kreeg er een tegen haar arm. Hierdoor liep zij een flinke bloeduitstorting en een beschadigde jas op. De vuurbolletjes bleke afkomstig te zijn van een soort alarmpistool waarmee de verdachte even verderop stond te schieten. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het wapen en de munitie werden in beslag genomen. De politie verricht technisch onderzoek aan het wapen om vast te kunnen stellen om wat voor soort wapen en de mate van gevaar het gaat.

In de war

Alkmaar, zaterdag 30 juli

Op zaterdagavond omstreeks 18.30 uur hield de politie een 70-jarige man aan op de Museumstraat in Alkmaar. Buurtbewoners hadden gebeld dat de man op straat stond te zwaaien met een groot mes. De politie trof de man en zijn mes aan. Hij bleek totaal in de war te zijn. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Hier werd een aanvang gemaakt met een hulpverleningstraject.

Stevige slok op

Hoorn, zondag 31 juli

Op zondagmorgen omstreeks 01.00 uur trof de politie op de Huesmolen in Hoorn een 18-jarige jongen uit Hoorn aan die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. De jongen had ongeveer tien tot twaalf glazen Bacardi-cola gedronken. Dit was zo slecht gevallen dat hij met de ambulance overgebracht moest worden naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Van ladder gevallen

Den Helder, zaterdag 30 juli

Op zaterdagmiddag omstreeks 16.15 uur raakte een man (gegevens niet bekend) gewond nadat hij van op de grond was gevallen op de Badhuisstraat in Huisduinen. De man werd door een aantal mensen boven hun hoofd gedragen. Nadat deze mensen over een bankje waren gestruikeld, viel het slachtoffer van twee meter op zijn hoofd op straat. Het slachtoffers en de omstander verkeerden zichtbaar onder invloed van alcohol.

Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.

Beknelling

Zwaag, zaterdag 30 juli

Op zaterdagmiddag omstreeks 17.00 uur raakte een 49-jarige man uit Abbekerk gewond bij een ongeval op De Marowijne in Zwaag. De man had juist een gerestaureerde tracktor verkocht. De nieuwe eigenaar reed de tracktor op een aanhangwagen die achter zijn auto gekoppeld was. Het slachtoffer stond tussen de auto en de aanhanger en gaf aanwijzingen. Door onbekende oorzaak reed de tracktor te ver door en viel met de voorwielen tussen de aanhanger en de auto op de dissel. Hierdoor raakte het slachtoffer bekneld. Hoewel hij snel bevrijd kon worden, bleek hij wel een grote wond te hebben opgelopen waardoor hij veel bloed verloor. De man werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling.

Diefstal en heling van fietsen

Den Helder, zondag 31 juli

Op zondagmorgen omstreeks 05.15 uur kreeg de politie een melding van een getuige die had gezien dat twee jongens bezig waren een fiets te stelen op de Beatrixstraat in Den Helder. Vermoedelijk lukte het de jongens niet het slot te forceren, waarna de fiets op straat werd gegooid. De gewaarschuwde politie trof de verdachten even verderop op de Boerhaavestraat. Zij bleken allebei een fiets bij zich te hebben die nog op slot stond. De verdachten gaven aan dat zij hun sleuteltjes vergeten waren. Bij controle bleken de 15- en 23-jarige Nieuwediepers niet eens te weten wat voor fiets zij meedroegen.

De verdachten werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De fietsen werden in beslag genomen.

Hoorn, zaterdag 30 juli

Op zaterdagmorgen hield de politie een 29-jarige man uit Zwaagdijk-West en een 33-jarige man uit Zwaag aan op verdenking van diefstal of heling van fietsen. De politie kreeg omstreeks 02.50 uur een melding van geluidsoverlast vanaf het Westfriese Hof in Hoorn. Ter plaatse bleken de geluiden uit een schuurtje te komen waar de twee verdachten bezig waren het slot van een fiets door te slijpen met een slijptol. In de schuur trof de politie nog drie andere fietsen aan. De verdachten werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie nam de fietsen in beslag.

Graffiti

Medemblik, zaterdag, 30 juli

Op zaterdagavond omstreeks 23.55 uur meldde de bewoner van een pand aan de Oude Haven in Medemblik dat hij een 17-jarig meisje uit Leiden had aangehouden op verdenking van het spuiten van graffiti op gevels van meerdere panden aan de Oude Haven. Het meisje bleek het ID-bewijs bij zich te hebben van haar vriend die in Medemblik woont. Toen de politie bij de woning van de 23-jarige man was, kwam hij juist aanlopen. Ook hij werd aangehouden.

Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De benadeelde pandeigenaren worden door de politie benaderd voor het doen van aangifte.