Hoefnet

Nieuws

Beekbergen: Dobrovitz jr. wint met overmacht

31-07-2011

József Dobrovitz jr. is op de slotdag van het PrimeVal Paardenspektakel in Beekbergen uitgeroepen tot winnaar in de klasse vierspannen pony's.

De jeugdige Hongaarse menner was derde in het onderdeel dressuur, won op zaterdag de marathon en was op zondag ook heer en meester in het vaardigheidsparcours. Met een puntentotaal van 119.02 bleef Dobrovitz jr. een straatlengte voor op de meervoudig Nederlands kampioen Jan de Boer. De menner uit De Vecht scoorde met zijn Welshpony's een totaal van 131,67 punten over drie onderdelen, en hield hiermee de tweede positie vast.

De derde prijs was voor de heersend Wereldkampioen bij de pony tweespannen, Daniel Schneiders. De 30-jarige Duitse menner eindigde met 139,53 punten. In totaal namen vijftien vierspannen pony's deel aan de internationale menwedstrijd in Beekbergen. Voor deze deelnemers zijn alle pijlen nu gericht op deelname aan het Wereldkampioenschap dat eind september plaatsvindt in het Sloveense Lipica.

Bij de pony tweespannen waren de minste strafpunten toebedeeld aan Karel van Kekem. In het volledig Nederlandse deelnemersveld won de menner uit Hoogblokland twee van de drie wedstrijdonderdelen met een eindstand van 127,95 punten. Ook de vaardigheidsproef op zondag was prooi voor Van Kekem en zijn Hackney-span. De tweede plaats in het overall klassement eindigde Wolter van der Veen uit Peize met 143,67 punten. In de rubriek enkelspannen was de winst net als bij de vierspannen voor een Hongaarse menner. De veertienjarige Martin Hölle won de rubriek met zijn zevenjarige ruin Petit Hurricain.

Advertenties


+

+