Hoefnet

Nieuws

Beekbergen: Mieke van Tergouw wint op eigen bodem

31-07-2011

Mieke van Tergouw heeft zondag voor eigen publiek het eindklassement van het PrimeVal Paardenspektakel bij de tweespannen paarden gewonnen. De eigenaresse van het Riant Equestrian Centre in Beekbergen stond na de dressuur en marathon nog op de tweede positie. Hiermee kwam de Van Tergouw Plaquette ook weer in bezit. De wisselprijs voor de beste Nederlandse tweespanrijder was drie edities lang in handen van Ben Gosschalk.

Koploper Tom Engbers liet in de vaardigheidsproef drie gele balletjes naar beneden komen met zijn tweespan met de paarden MTT Diamond (v. Diamond Hit) en MTT Valentino (v. De Niro). Hierdoor moest hij genoegen nemen met de 22e plaats in de slotrubriek en daarmee zakte de menner uit Vasse met een totaal van 125.34 punten terug naar de tweede plaats in de eindstand. Jacob Jan Kramer volgde Tom Engbers op de voet met een puntentotaal van 125.83. De menner uit Vries hield zijn topvorm na de winst in de marathon vast en reed zijn span met de KWPN-ruinen Twilight en Texion (v.Ixion) naar de zesde prijs in de vaardigheidsproef en de derde positie in het overall klassement.

Mieke van Tergouw won de internationale menwedstrijd in Beekbergen voor het laatst in 2004. Deze editie kwam de ervaren menner uit Epse aan start met Angel (v. Scandic) en de tuigpaard-gefokte Talos (v.Manno) in de dressuur en vaardigheid. In de marathon spande ze Pessoa (v. Allwins) in, in plaats van de voormalig dekhengst Talos. Van Tergouw won donderdag de derde prijs in de dressuur en zette haar succesreeks op zaterdag voort door de vijfde prijs te winnen in de marathon. De tiende plaats in het vaardigheidsparcours bracht haar op en totaal van 121.37 punten. Deze score werd bekroont met de toppositie in het eindklassement van het 35 menners tellende deelnemersveld.

De vaardigheid werd zondagmiddag gewonnen door Gergö Rakoczi uit Roemenië. De tweespanmenner reed zijn span foutloos door het parcours in 158,76 seconden. Landgenoot Attila Pal pakte de tweede prijs in 160,23 seconden. Raymond Letteboer uit Ootmarsum eindigde als beste Nederlander op de derde plaats en werd hiermee vierde in de eindranking.

Advertenties


+

+