KNHS

Adelinde Cornelissen haalt sterk uit in Kür
31 juli 2011
Adelinde Cornelissen - Parzival

HICKSTEAD (KNHS) - Met een schitterende foutloze proef, waarin kracht en elegantie waren samengebald, zegevierde Adelinde Cornelissen (Nijkerk) samen met Jerich Parzival in de Kür, die in het Zuid-Engelse Hickstead zondagmiddag werd verreden. "Ik heb een heerlijke Kür gereden, waarin alles klopte. Parzival was honderd procent bij de les en ik kon van hem vragen wat ik wilde. Hij deed het niet alleen zeer ontspannen, maar ook met expressie. Voor mij de bevestiging van het gevoelm dat ik ook voor het EK in Windsor twee jaar geleden had, dat de grote vorm weer helemaal aanwezig is! Ieder pas klopte exact op de muziek en dan rijd je een Kür bijna als vanzelf. Dat is richting het EK in Rotterdam een prettig gevoel", aldus Adelinde.

Haar score had nog hoger kunnen uitvallen, als de waardering van het jurylid Karin Kruger in de pas had gelopen van de vier overige collega's. Kruger waardeerde als enige de Kür van Carl Hester met Uthopia hoger.
Jenny Schreven (Weert) wist met Krawall als vierde te eindigen, op respectabele afstand van Cornelissen, maar haar voorsprong op Marlies van Baalen (Brakel), die met BMC Phoebe DVB als zesde eindigde, was ruim twee procent.
In de Grand Prix Specail ging de zege naar de Britse Charlotte Dujardin, die zaterdag nog als derde in de Grand Prix eindigde. Leida Collins-Strijk (Rietschoten) reed met On Top een zeer gecontroleerde proef en eindigde geheel terecht als tweede. Sander Marijnissen (Wijdewormer), die met Moedwil meer expressie in zijn proef had dan in de Grand Prix op zaterdag, zag die gedurfd gereden rit beloond met de derde plek

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.hickstead.co.uk

Uitslag CDI5* Kür:


1) Adelinde Cornelissen (Nijkerk) - Jerich Parzival (Jazz x Ulft) - 84.925%

2) Carl Hester (Eng) - Uthopia (Métall x Inspekteur) - 81.800%
3) Emma Hindle (Eng) - Lancet - 77.350%

4) Jenny Schreven (Weert) - Krawall (Focus x Roemer) - 73.525% 6) Marlies van Baalen (Brakel) - BMC Phoebe (Regazzoni x Ulft) - 71.200%

Uitslag CDI5* Grand Prix Special:


1) Charlotte Dujardin (Eng) - Valegro (Negro x Gershwin) - 76.604%
2) Leida Collins-Strijk (Riethoven) - On Top (Jetset-D x Pericles) - 70.479%

3) Sander Marijnissen (Wijdewormer) - Moedwil (Goodwill x Beaujolais) - 69.813%

Foto Adelinde Cornelissen en Parzival door: www.melissen.net