Politie Zeeland


---

1217-2011 Rijden zonder rijbewijs, Koudekerke
Een 18-jarige Vlissinger werd zondag rond 02.30 uur op de Galgeweg in Koudekerke betrapt op het rijden in een auto zonder rijbewijs.
Agenten zagen een personenauto vanaf de parkeerplaats aan de Zwanenburg langzaam over de Bachweg rijden. Zij gaven de bestuurder een stopteken maar deze negeerde dit en reed door in de richting van de Galgeweg te Koudekerke. Net na de rotonde, op de Galgeweg, ging de auto langzamer ging rijden en de bestuurder rolde uit de auto terwijl deze nog zacht doorreed. De man sprong door de bossage en vervolgens in de sloot. Hij werd aangehouden en verklaarde dat hij geen rijbewijs had. De auto behoorde toe aan een op de bijrijdersplaats gezeten familielid. De 18-jarige Vlissinger werd bekeurd voor rijden zonder rijbewijs, negeren van een stopteken en niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs.

1218-2011 Baldadigheid in Middelburg
In de Nieuwstraat in Middelburg werden zondag om 02.15 uur twee Middelburgers van 15 en 17 jaar aangehouden.
Zij hadden in de Lange Delft bij twee winkels vlaggen uit de houders weggepakt en renden daarmee de Nieuwstraat in. Daar werden ze door de politie aangehouden. Ze hebben een verklaring afgelegd en zullen worden doorverwezen naar HALT.

1219-2011 Buitenboordmotoren gestolen in Hoek
In de nacht van zaterdag op zondag werd de jachthaven op een recreatieterrein in Hoek bezocht door dieven.
Van drie boten die daar lagen afgemeerd werd de buitenboordmotor gestolen. Van één van de boten werd tevens een dieptemeter meegenomen. De motoren hebben elk een waarde van enkele duizenden euro's, de dieptemeter is een paar honderd euro waard.

1220-2011 Man valt agente aan in Goes

Op de Oostwal in Goes raakte zondag rond 00.30 uur een 39-jarige agente, biker van Politie Zeeland, gewond.

Bikers zagen rond die tijd een motorfiets het parkje aan de Oostwal, voetgangersgebied, inrijden. Toen de 39-jarige agente de bestuurder hierop aan wilde spreken, probeerde deze haar aan te rijden. De agente kwam ten val en de man reed over haar fiets, daarna schopte en sloeg hij haar en ging er lopend vandoor. Ter plaatse gekomen agenten hielden om 01.30 uur een 25-jarige motorpassagiere uit de gemeente Borsele aan. Het parkje werd doorzocht, maar de bestuurder werd niet aangetroffen. Een hondengeleider die met zijn diensthond ter plaatse kwam, vond de bestuurder, een 33-jarige man uit de gemeente Reimerswaal, in de voortuin van woning aan de Oostwal, waar hij zich verstopte. De man werd om 01.10 uur aangehouden. De motorfiets bleek op 5 juli jl. gestolen te zijn in Etten-Leur. De bestuurder en de passagiere beschikten beiden niet over een rijbewijs en verklaarden onder invloed van drugs te verkeren. In de portemonnee van de man werd een een zakje met wit poeder aangetroffen, bij de vrouw een zakje wiet. Ze zijn allebei in verzekering gesteld en zitten in Torentijd. De agente liep een pijnlijke kaak, schouder en elleboog op, alsmede diverse kneuzingen en zwellingen. Haar horloge, bril, uniformbroek en fiets raakten beschadigd. De zaak is nog in onderzoek.