Ingezonden persbericht


PERSCOMMUNIQUÉ

Amsterdam, 31 juli 2011

Emesa: drukte op veilingsites door aanh oudend slecht zomerweer

Op dit moment stellen diverse media de vraag of er een stijging is waar te nemen in het aantal veilingen naar aanleiding van het aanhoudend slechte zomerweer. Daarover kunnen wij het volgende melden:
* Het is inderdaad erg druk op onze veilingsites. VakantieVeilingen.nl® telde in juli 2011 ruim 200% meer veilingen per dag dan in dezelfde periode in 2010.
* Op dit moment zijn de vijf populairste veilingen:


1. Pretparken


2. Sauna & Welness


3. Dierentuin


4. Festivals


5. Hotels (hotels aan zee, hotels natuur & actief, steden hotels)

Marc Muller, CEO van Emesa verklaart: "De grote stijging in het aantal veilingen op dit moment is eenvoudig te verklaren. Veel Nederlanders zijn op zoek naar afleiding om ondanks het slechte weer toch een 'zomergevoel' te krijgen. Daarnaast signaleren we een trend bij de consument: zij willen zelf bepalen wat ze betalen voor een reis of vrijetijdsarrangement. "

Uit onderzoek van Emesa blijkt verder dat veilingbezoekers op zoek zijn naar dagjes weg of avondjes uit. Veel veilingbezoekers ervaren het simpelweg meedoen aan online veilingen als een vermakelijke bezigheid omdat het spelelement een grote rol speelt bij het winnen van een veiling.

Populaire veilingen

* Emesa signaleerde in de maand juli een explosieve stijging van het aantal geveilde Sauna & Welness arrangementen. Het aantal veilingen voor dit product verduizendvoudigde zelfs ten opzichte van juli 2010.
* Ook is een duidelijke toename te zien in veilingen die overdekt of binnen plaatsvinden zoals o.a. tours door voetbalstadions, indoor speelparadijzen en beauty- en schilderworkshops. Dit aandeel is toegenomen van 11% in juli 2010 naar 19% in juli 2011.

Bezoekersaantallen

* Van 1 januari tot en met 31 juli 2011 zijn al ruim 1,9 miljoen mensen met VakantieVeilingen.nl® een dagje of nachtje weggeweest of hebben van een vakantie genoten.
* Dit is een toename van bijna 200% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
* VakantieVeilingen.nl® is met bijna 2,5 miljoen unieke bezoekers per maand de marktleider op het gebied van online veilingen van vakanties en vrijetijdsarrangementen.

Als u nog vragen heeft over cijfers en andere bijzonderheden, kunt u altijd contact met mij opnemen. Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,
namens Emesa Nederland BV

Marianne de Bruijn


06-14441398

m.de.bruijn@creativevenue.nl

(Einde bericht)