Ingezonden persbericht

De Nationale Stranddijkendag 2011

Beschrijving:
Nederland houdt van Schoon en bouw mee voor aandacht voor schoon. Schone energie en een schoon milieu.
Op zondag 31 juli 2011 vindt voor de tweede keer 'De Nationale Stranddijkendag' op het strand van IJmuiden plaats. De Nationale Stranddijkendag is een typisch Hollands, jaarlijks terugkerend strandevenement en recordpoging waarbij kinderen, ouders en opa's en oma's op de Nederlandse stranden een steeds langere aaneengesloten dijk van zand bouwen tussen de eb- en vloedlijn.

Met deze actie willen we de rest van de wereld laten zien dat Nederland van schoon houdt. Want hoe meer deelnemers, hoe meer aandacht voor schoon. Schone energie en een schoon milieu.
Dit jaar proberen we de 250 meter te halen. Al in 2018 willen we een lange dijk bouwen van Hoek van Holland tot aan Den Helder. Het record volgens het Guinness Book of Records is gevestigd in de Oekraïne (Kiev) in 1964 en staat op ruim 41 kilometer. Gaan we dit record straks verbreken? "The Dutch are doing it again!"

Aanvang en locatie: 12.30 uur bij paviljoen Noordzee, Kennemerstrand 178, 1976 GA IJmuiden. Deelname is gratis, maar neem wel zelf schepjes en emmers mee.

Meer info: http://www.stranddijkendag.nl/
Bekijk:
Video TV Noord-Holland
http://www.rtvnh.nl/nieuws/24253/nieuws%5Bapenstaartje%5Drtvnh.nl