Ingezonden persbericht

31/07/2011

Laurens Vanthoor vecht terug naar podium in Spa

Spa-Francorchamps. Dit weekend vond op de omloop van Spa-Francorchamps de derde van vijf meetings van de FIA F3 International Trophy plaats. Laurens Vanthoor kende in zijn thuiswedstrijd een zeer moeilijk begin, met een uitermate moeilijke kwalificatiesessie, maar vocht terug om uiteindelijk als derde in de tweede race van de FIA F3 International Trophy over de finish te komen. Voor Vanthoor breekt nu een drukke periode aan, met volgende week de zesde manche van de F3 EuroSeries op de Duitse Nürburgring en de week daaropvolgend de vierde meeting van de FIA F3 International Trophy op de omloop van Zandvoort in Nederland, ook bekend als de F3 Masters of Zandvoort.

De Belgische manche van de FIA F3 International Trophy vond plaats tijdens het weekend van de legendarische 24 Uur van Spa, een wedstrijd waar het weer vaak een belangrijke rol speelt. Maar ook voor Laurens Vanthoor zou het weer in de Ardennen bepalend zijn voor het verloop van zijn weekend. De kwalificatiesessie van de FIA F3 International Trophy begon op een natte piste, maar het asfalt droogde naar het einde toe redelijk snel op. Alle F3-rijders doken dan ook de pitlane in om slicks te monteren en in de laatste minuten van de sessie doken de tijden naar beneden.

Laurens Vanthoor: "Door een misverstand tussen het team en mij, kwam ik net te laat de pitlane binnen om slicks te laten monteren. Daardoor kon ik niet echt meer een supertijd neerzetten. Dat resulteerde in een twintigste startplaats voor de eerste race en een negende startplaats voor de tweede race op zaterdag. Uiteraard was dat verre van een resultaat waar ik gelukkig mee was. Zelfs op een omloop als Francorchamps, waar inhalen relatief makkelijk is, zijn die slechte startposities een groot nadeel."

Tijdens de eerste van de twee races voor de FIA F3 International Trophy kende Laurens Vanthoor opnieuw pech.

Laurens Vanthoor: "Nog in de eerste meters van de race liep het weer fout, een andere deelnemer raakte me, waardoor de wagen uit balans was. Er was geen echt zichtbare schade, maar de tik was voldoende om de wagen te ontregelen en ik kon mijn kansen niet echt meer verdedigen. Ik schoof nog op naar een zeventiende plek, maar ook dat was niet het resultaat dat je voor eigen publiek wil behalen."

Enkele uren na de eerste race, stond er een korte tweede race op het programma, die echter niet voor de FIA F3 International Trophy in aanmerking kwam. Laurens Vanthoor keerde er wel de negatieve spiraal en reed op goed een kwartier van de zeventiende naar de zevende plek. In amper enkele ronden toonde de jonge Belg dat hij, indien hij geen pech kent, tot de top in de F3 behoort.

De belangrijkste race van het weekend volgde op zaterdagmiddag, voor volle tribunes, en daarin vertrok Laurens Vanthoor als negende, om na een sterke race als derde in de FIA F3 International Trophy het podium op te klimmen.

"Meer dan die derde plek zat er niet in, maar ik ben er wel zeer tevreden mee, uiteraard. Ik ben zeer goed vertrokken en kon me na één ronde al in de top-5 nestelen. Ik ben vervolgens naar de derde plek in de FIA F3 International Trophy gereden en dat is gezien de start van het weekend een goed resultaat, al zat er uiteraard veel meer in. Ik ga nu door op dit resultaat tijdens de races van volgend weekend op de Nürburgring!"

(einde)

Downloadbare bestanden:
Follow Laurens Vanthoor live on Exqi Sport TV - Schedule see http://www.laurensvanthoor.be



Ingezonden persbericht