Ingezonden persbericht

Datum : 31 juli 2011

Onderwerp : Weekend overzicht Kustwacht en KNRM

Gezamenlijk persbericht van Kustwachtcentrum en KNRM.

Het weekend van 30 en 31 juli is betrekkelijk rustig verlopen voor het Kustwachtcentrum Den Helder en de reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, de Redding Brigades en particuliere bergers.

In totaal vroegen 19 recreatievaarders om assistentie. Hierbij waren 10 jachten met motorproblemen, 1 zonder brandstof, 2 aan de grond gelopen en nog enige andere problemen. Hiertoe werden 21 reddingboten van de KNRM, 3 boten van Redding Brigades en 6 boten van particuliere bergingsmaatschappijen ingezet. Persoonlijke ongevallen deden zich niet voor. Alle jachten konden veilig hun respectievelijke havens bereiken.
Voor de beroepsvaart werd twee keer radiomedische assistentie aangevraagd. Aan boord van een sportvisboot kreeg een opvarende last van hartklachten. Het schip kon zelf op tijd de haven bereiken, waar de patiënt werd overgedragen aan een ambulance. Het vissersschip SCH-81 (Scheveningen-81), varende ter hoogte van Mauritanië, vroeg medische assistentie voor een opvarende. Het schip werd doorverbonden met een arts van de Radio medische dienst van de KNRM. De patiënt kon aan boord behandeld worden.