Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.00 uur

Utrecht, 03-08-2011

Brutale winkeldief

ZEIST Een winkeldief dacht op dinsdag 2 augustus relaxed met twee tassen boodschappen langs de kassa te kunnen lopen, zonder die af te rekenen. Dat mislukte.

Rond 12.00 uur ging een man een winkel aan het Emmaplein binnen. Hij laadde twee tassen vol met vlees- en viswaren. Daarmee liep hij naar de kassa. Hij vroeg aan enkele in de rij staande klanten of hij mocht passeren, liep zonder af te rekenen langs de kassa en verliet de winkel. Een medewerker van de winkel ging achter de winkeldief, een 30-jarige man uit Utrecht, aan en wist hem tegen te houden.

Gewaarschuwde agenten kwamen ter plaatse. De verdachte bleek voor bijna 160 euro aan vlees- en viswaren te hebben gestolen. Zij hielden de verdachte aan en brachten hem over naar het politiebureau. Hij bekende de winkeldiefstal. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Insluipingen
ZEIST Een vrouw pleegde op dinsdagmiddag 2 augustus twee insluipingen.

Rond 15.45 uur bevond een 87-jarige vrouw zich in de woonkamer van haar appartement in een verzorgingstehuis aan de Griffensteijnselaan. Toen zij naar haar slaapkamer liep, zag zij daar een onbekende vrouw staan, die een kastje doorzocht. De bejaarde vrouw pakte de insluipster beet, die zich lostrok en de woning uitliep. Kennelijk had de bewoonster de insluipster vroegtijdig betrapt, want zij had nog geen kans gezien iets te stelen. Het slachtoffer belde even later haar zoon, die de politie waarschuwde.

Agenten gingen ter plaatse en stelden een onderzoek in de omgeving in, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen. Wel bleek dat dezelfde verdachte vlak daarvoor ook bij een andere bewoonster van het verzorgingstehuis, een 78-jarige vrouw, een insluiping had gepleegd. Daarbij was de verdachte eveneens betrapt en zonder buit vertrokken.

Signalement

Blanke vrouw van rond de 30 jaar, ± 1.60 meter, blond haar (vermoedelijk in een staartje gedragen) en zij droeg donkere kleding.

Aan getuigen die de verdachte op of in de omgeving van de Griffensteijnselaan hebben gezien of die haar menen te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.