Forse groei online video views

Persbericht van Telegraaf Media Nederland

Het kijken van online video's neemt steeds meer toe. Uit onderzoek blijkt dat 4 op de 5 Nederlanders wel eens online video kijkt. Deze ontwikkeling is eveneens terug te zien aan de verviervoudiging van het aantal video views op het Telegraaf.nl Netwerk. Binnen een jaar steeg het aantal views van 1,9 miljoen in juli 2010 tot 8,4 miljoen views in juli 2011.
Het afgelopen jaar is Telegraaf Media Nederland verschillende initiatieven op online videogebied gestart. Zo is er gestart met de Nieuwsflits, een online journaal met het nieuws in 100 seconden. De Nieuwsflits wordt elke werkdag om 12.00u geprogrammeerd op Telegraaf.nl. Daarnaast biedt Telegraaf Media Nederland bijvoorbeeld ook live chats en live reports op onder andere autovisie.nl en privé.nl en live webinars op dft.nl

Naast redactionele video's worden er ook branded content video's gemaakt. In 2010 is Dagboek van onze Helden - een samenwerking tussen Telegraaf Media Nederland en het ministerie van Defensie - een online videoserie waarin twaalf militairen een videodagboek bijhielden tijdens hun missie naar Afghanistan al succesvol gebleken. Daarnaast is er in 2011 Dagboek de Nooijer geproduceerd en het D-Reizen Vakantiejournaal als onderdeel van het nieuwe online journaal, Reisflits. Deze video's zijn geproduceerd door de afdeling Video Media van Telegraaf Media Nederland.

Telegraaf Media Nederland deed eerder ook onderzoek naar het profiel van online video kijkers waaruit blijkt dat 65% van de online videokijkers positief tegenover het commercieel invullen van video's door adverteerders staat. Met video's zoals Dagboek de Nooijer wil Telegraaf Media Nederland hierop inspelen. In maart 2011 speelde Telegraaf Media Nederland al in op de behoefte van consumenten aan bewegende content door het plaatsen van een videoplayer op prominente plek op de homepage van Telegraaf.nl.

,,Voor de redacties van De Telegraaf en onze andere merken is snelle opkomst van online video een geweldige nieuwe uitdaging. Het is naast print en online weer een nieuwe manier om onze verhalen te vertellen. Dat uit de cijfers blijkt dat de bezoeker van het Telegraaf-netwerk dit zeer waardeert, is een aanmoediging om de komende maanden de hoeveelheid video op onze sites verder uit te breiden", zegt Jan-Kees Emmer, adjunct-hoofdredacteur van De Telegraaf, verantwoordelijk voor digitale activiteiten, waaronder video.

Over De Telegraaf
De Telegraaf is één van de meest prominente en toonaangevende nieuwsmerken van Nederland met een unieke formule gebaseerd op de redactionele pijlers binnen- en buitenlands nieuws, sport, finance en entertainment. De Telegraaf brengt 24 uur per dag het laatste nieuws in print en digitale media. Dagblad De Telegraaf is de grootste en meest gelezen krant van Nederland met een gemiddeld dagelijks bereik van ruim 2,1 miljoen Nederlanders (Bron: NOM Print Monitor 2010-I/2010-II). In het weekend verschijnt bij de krant het gratis full colour magazine VROUW. Telegraaf.nl is met 293 miljoen pageviews en 3,5 miljoen unieke bezoekers per maand (bron: STIR april 2011) één van de grootste nieuws sites van Nederland. DeTelegraaf HD iPad telt inmiddels 174.000 downloads. De mobiele site is in populariteit toegenomen en heeft per maand 680.000 unieke bezoekers en 49 miljoen pageviews. De Telegraaf heeft mobiele applicaties voor iPhone, Android, BlackBerry, Java en Windows. De Telegraaf is onderdeel van Telegraaf Media Nederland.

Over Telegraaf Media Nederland
Telegraaf Media Nederland is onderdeel van TMG (Telegraaf Media Groep) en heeft in haar print portfolio o.a. landelijke, regionale en gratis dagbladen, tijdschriften en huis-aan-huisbladen. Online exploiteert Telegraaf Media Nederland meer dan honderd websites, waarvan een belangrijk gedeelte met landelijk, regionaal of lokaal nieuws. Ook heeft Telegraaf Media Nederland activiteiten op het gebied van (video)productie. Telegraaf Media Nederland is het meest complete mediahuis van Nederland, met mediamerken en -platformen die onmisbaar zijn voor consument en adverteerder.

*

Links:
http://www.telegraafmedia.nl

Noot voor redacties


Telegraaf Media Nederland

Noot voor de red actie (

Razende Robot Reporter