Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.40 uur

Utrecht, 03-08-2011

Jeugd sticht brandje

VIANEN Dinsdagavond 2 augustus stichtte een groepje jeugd brand op een grasveld.

Omstreeks 22.00 uur kregen politiemensen het verzoek om te gaan naar de Molengraaf omdat er een brandje was. Ter plaatse bleek dat een hoopje karton en papier in brand stond. Met behulp van een paar emmers water gehaald bij een omwonende werd het vuur geblust. Na een onderzoekje bleek dat ongeveer 5 jongeren, leeftijd variërend tussen de 10 en 16 jaar, uit Vianen bij het brandje waren betrokken.

Het werd niet duidelijk wie verantwoordelijk is geweest voor het stichten van de brand. Het vijftal kreeg wel opdracht de rommel op te ruimen en met behulp van een schop, bezem en vuilniszak werd alles opgeruimd.

Jongen valt door dak

HOUTEN Dinsdagmiddag 2 augustus viel een 11-jarige jongen uit Buurmalsen door het dak van een stal. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Omstreeks 12.05 uur kregen politiemensen het verzoek om assistentie te verlenen op een adres aan de Kanaaldijk zuid. Ter plaatse bleek dat de 11-jarige jongen door een golfplaten dak was gezakt en ongeveer drie meter lager op de vloer was terecht gekomen. Er werd in eerste instantie ook om een traumaheli gevraagd, maar die werd afbesteld. Uit een eerste onderzoek bleek dat de jongen het dak was opgeklommen en door een lichtkoepel was gezakt. De Arbeidsinspectie werd gewaarschuwd en zou een nader onderzoek instellen.

Na kontakt met de behandelend arts in het ziekenhuis bleek dat de jongen geen ernstig letsel had opgelopen.

Opvarende valt in scheepsruim

NIEUWEGEIN Dinsdagmiddag 2 augustus viel een 47-jarige man uit Zwolle in het ruim van een vrachtschip. De man werd met een gebroken pols en borstletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Omstreeks 15.20 uur kregen politiemensen het verzoek om assistentie te verlenen bij een vrachtschip dat lag afgemeerd in de Beatrixsluis. Ter plaatse bleek dat een 47-jarige man was gevallen en ongeveer drie meter lager op de vloer van de vrachtruimte terecht was gekomen. Ambulancepersoneel verleende eerste hulp en constateerde dat de man een gebroken pols had opgelopen en borstletsel. Politiemensen assisteerden bij het omhoog tillen van de brancard waarop de man lag. Daarna werd de man met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.